Η ΕΥΠ ερευνά την επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού

Η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, της ΕΥΠ, ανέλαβε τις έρευνες για την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού.

Η εν λόγω υπηρεσία είναι η αρμόδια για την αντιμετώπιση των επιθέσεων που γίνονται από χάκερ. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού δέχθηκε κυβερνοεπίθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι λαμβάνονται μέτρα, προκειμένου να αποτραπεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Στόχος των χάκερ δεν ήταν η αλλοίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας, ούτε να υποκλέψουν στοιχεία. Ηθελαν απλά να τη «ρίξουν», με τη μέθοδο DdoS, μέσω της οποίας καταρρέει ο server από την υπερφόρτωση δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε λόγο για προσπάθεια παραβίασης της σελίδας primeminister.gov.gr, η οποία αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, χωρίς να υπάρξει αλλοίωση ή επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα.

«Τόσο για την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης», σημείωνε ακόμη το υπουργείο.

Πάντως, Τούρκοι χάκερ έσπευσαν να ισχυριστούν ότι εκείνοι χάκαραν την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, δηλώνοντας «Η Αγια Σοφιά είναι δικιά μας». Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα, η ομάδα χάκερ Aslan NeferTim ανέλαβε την ευθύνη αναφέροντας: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».

Σε αυτό απάντησαν οι Ελληνες Anonymous, απειλώντας τους Τούρκους με αντίποινα. «Τουρκία, πόσες φορές σου έχουμε πει ότι οι Έλληνες Hackers και οι Anonymous είναι 100 φορές πιο δυνατοί από εσάς. Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την δική μας πραγματική δύναμη. Εριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε!», ανέφεραν.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα