Η Έφη Αχτσιόγλου στη Ρώμη αύριο

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, αύριο Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της Nostra Europa στην Ιταλία, με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τη συμπλήρωση 60 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

Η υπουργός Εργασίας θα συμμετάσχει στις 18.00 σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Sapienza», με τίτλο «Ενωμένοι και αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, για να αλλάξουμε την Ευρώπη», ενώ θα συναντηθεί και με τον Γενικό Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), Luca Visentini.

Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο αντίστοιχων επαφών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με στόχο να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης σε ότι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και ότι το μέλλον της Ευρώπης περνά μέσα από την ενίσχυση της δημοκρατίας και των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

 

Η Nostra Europa αποτελεί έναν συνασπισμό ενώσεων, κοινωνικών κινημάτων, συνδικάτων, οργανώσεων και κοινωνικών φορέων που διοργανώνουν το τριήμερο 23- 25 Μαρτίου στη Ρώμη πλήθος εκδηλώσεων και συζητήσεων. Στη Nostra Europa συμμετέχουν μεταξύ άλλων το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτο CGIL, η συνομοσπονδία πολιτιστικών ενώσεων ARCI, πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι και μέλη του κινήματος κατά της συνθήκης TTIP.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα