ΗΠΑ: Facebook και Twitter ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας

Τα κορυφαία στελέχη του Facebook και του Twitter υπερασπίστηκαν σήμερα τις εταιρείες τους στο αμερικανικό Κογκρέσο απέναντι στην κατηγορία ότι δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προσπάθειες ξένων χωρών να επηρεάσουν την αμερικανική πολιτική σκηνή.

Η διευθύντρια λειτουργιών (COO) του Facebook, Sheryl Sandberg η οποία καταθέτει με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Jack Dorsey στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, αναγνώρισε ότι η εταιρεία της καθυστέρησε να αντιδράσει στις προσπάθειες της Ρωσίας να παρέμβει στις εκλογές του 2016.

Ωστόσο, τόνισε απευθυνόμενη στα μέλη της Επιτροπής, ότι πλέον η εταιρεία αντιδρά άμεσα σε ανάλογες περιπτώσεις. “Έχουμε αφαιρέσει εκατοντάδες σελίδες και λογαριασμούς που συνδέονται με συντονισμένη ψεύτικη συμπεριφορά – που σημαίνει παραπλανητική συμπεριφορά για τους άλλους χρήστες σχετικά με την ταυτότητα και την συμπεριφορά”, δήλωσε η Sandberg.

“Όταν κακόβουλα πρόσωπα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα μας, θα τους μπλοκάρουμε”, πρόσθεσε.

Ο Dorsey επίσης αναφέρθηκε στις ενέργειες του Twitter για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση πιθανής καταχρηστικής συμπεριφοράς στην πλατφόρμα του Twitter. Όπως επισήμανε, αυτό περιλαμβάνει και την συνεργασία τον προηγούμενο μήνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών για λογαριασμούς που φαίνεται να βρίσκονται στο Ιράν.

Το Facebook, το Twitter και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν βρεθεί τους τελευταίους μήνες σε θέση άμυνας εν μέσω κατηγοριών από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων ότι δεν κατάφεραν να προστατεύσουν την πολιτική ζωή από τις παρεμβάσεις ξένων δυνάμενων καθώς και ότι μεροληπτούν υπέρ των Δημοκρατικών.

“Δυστυχώς, αυτό που περιέγραψα τον περασμένο Νοέμβριο ως τρωτά σημεία στην εθνική ασφάλεια και απαράδεκτοι κίνδυνοι δεν έχουν ακόμα επιλυθεί”, ανέφερε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Richard Burr, πρόεδρος της Επιτροπής. “Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση”, πρόσθεσε.

Λίγο πριν την ακρόαση στη Γερουσία, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τις εταιρείες ότι παρεμβαίνουν στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, δηλώνοντας στην Daily Caller ότι οι εταιρείες κοινωνικών δικτύων είναι “εξαιρετικά φιλελεύθερες”

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πώς έχουν ήδη παρέμβει στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα