ΗΠΑ: Υπόσχεται συνέντευξη τύπου για την στρατηγική του ενάντια στο ΙΚ ο Ν. Τραμπ

Ότι θα δώσει μια συνέντευξη Τύπου αφιερωμένη στη στρατηγική του για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), υποσχέθηκε σήμερα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ ενώ παράλληλα επέμεινε στην ανάγκη να εμποδιστεί κάθε χρηματοδότησή της.

“Έχουμε καταγράψει εντυπωσιακές επιτυχίες έναντι της οργάνωσης ΙΚ. Θα οργανώσουμε μια συνέντευξη Τύπου σε δύο εβδομάδες για να αναφερθούμε στον αγώνα αυτόν”, δήλωσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο ενώπιον των μελών της κυβέρνησής του λίγο πριν αρχίσει ένα προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο.
Υπενθυμίζοντας την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο αμερικανός πρόεδρος επέμεινε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μια σθεναρή επίθεση εναντίον της χρηματοδότησης του ΙΚ.

“Ένα από τα σημαντικά πράγματα που κάναμε, το βλέπετε με το Κατάρ (…), σταματάμε τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας”, πρόσθεσε. “Αυτή είναι μια δύσκολη μάχη, αλλά είναι μια μάχη στην οποία θα επικρατήσουμε”, συμπλήρωσε.
Σχεδόν πέντε μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, ο ρεπουμπλικάνος δεν έχει ακόμη παρουσιάσει λεπτομερώς τη στρατηγική του έναντι της τζιχαντιστικής οργάνωσης την οποία είχε υποσχεθεί να “καταστρέψει”.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να εξοπλίσει την κουρδική ένοπλη οργάνωση YPG της Συρίας για να τη βοηθήσει να ανακαταλάβει τη Ράκα, τη de facto πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη συριακή επικράτεια, προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα