Ζητάμε κάλυψη από τους «27» της ΕΕ για τα εργασιακά

Επιδιώκοντας να ορθώσει “ανάχωμα” στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. η ελληνική κυβέρνηση ζητά να περιληφθεί στην επετειακή διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ρητή αναφορά στα εργασιακά κεκτημένα της της Ευρώπης των «27»

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση  εκπροσώπων  των «27» για την προετοιμασία της Συνόδου – που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου στη Ρώμη – ο εκπρόσωπος της χώρας μας ανέφερε πως δεν μπορεί προς το παρόν να συμφωνήσει με το κείμενο που αναφέρεται στις αξίες της ΕΕ και την αλληλεγγύη των κρατών – μελών, τη στιγμή που η Ελλάδα καλείται να ικανοποιήσει τις μη ρεαλιστικές απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να συμπεριληφθεί στη διακήρυξη μία παράγραφος που να κάνει ρητή αναφορά στα εργασιακά κεκτημένα της ΕΕ.  Είναι μια κίνηση άσκησης πιέσεων προς το κουαρτέτο των δανειστών, για να σταματήσει να εγείρει απαιτήσεις  για μέτρα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Τα εργασιακά θα επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεδομένο ότι το χθεσινό Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία. Αποτελούν άλλωστε ένα από τα βασικότερα “αγκάθια” στην τρέχουσα αξιολόγη – το μεγαλύτερο κατά την Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα