Ζάεφ: Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα

Τη βεβαιότητά του για τη διασφάλιση των 80 βουλευτών που απαιτούνται για να υπερψηφιστεί η Συνταγματική Αναθεώρηση στο σκοπιανό Κοινοβούλιο εξέφρασε εκ νέου ο Ζόραν Ζάεφ, σημειώνοντας ότι «με τη Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται η αξιοπρέπεια της ΠΓΔΜ και πλέον κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε την ταυτότητα ούτε την γλώσσα της που είναι μακεδονική».

Παράλληλα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα του θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και υποστήριξε ότι θα βρεθούν οι 80 βουλευτές που απαιτούνται για την τρίτη ψηφοφορία στην Βουλή της ΠΓΔΜ.

«Περιμένω 86 με 90 ψήφους. Φυσικά οι βουλευτές θέλουν να δώσουν τα σχόλιά τους και τις παρατηρήσεις τους και στο τέλος θα εκφράσουν τις θέσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ενισχύουμε την αξιοπρέπεια μας ως χώρα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε την ταυτότητα ούτε τη γλώσσα μας που είναι μακεδονική. Ανοίγουμε τις προοπτικές μας και πιστεύω ότι η ΠΓΔΜ θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», δήλωσε στη συνέχεια ο Ζόραν Ζάεφ.

Όπως τόνισε, η τελική φάση της συνταγματικής αναθεώρησης στη Βουλή της ΠΓΔΜ θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα