Ζάεφ: Η νέα ονομασία θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στο εξωτερικό

Σε αμφισβήτηση των αιτημάτων της Ελλάδας για αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ και για ονομασία erga omnes, δηλαδή έναντι όλων, προέβη ο σκοπιανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Σκάι.

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε πως η νέα ονομασία θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στο εξωτερικό, χωρίς να υπάρξει τροποποίηση του Συντάγματος, όπου και αναγράφεται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA.

Υποστήριξε πως η διατήρηση του σημερινού ονόματος για εσωτερική χρήση δεν επηρεάζει την Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά το αίτημα της χώρας μας για εξάλειψη των εκφάνσεων αλυτρωτισμού, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως θα πρέπει να εκπονηθούν διατυπώσεις που θα καθιστούν σαφές πως η ΠΓΔΜ δεν τρέφει εδαφικές βλέψεις ούτε σχεδιάζει παρεμβάσεις στην πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας.

Προσέθεσε όμως πως ανάλογες διευκρινίσεις θα πρέπει να δοθούν από την ελληνική πλευρά. Ο κ. Ζάεφ επιβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να θέσει σε δημοψήφισμα τυχόν συμφωνία για την επίλυση του ονοματολογικού, με το MIA να μεταδίδει πως αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το πότε θα μπορούσαν να στηθούν οι κάλπες, δηλαδή πριν από τυχόν ένταξη στο NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση ή μετά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα