Ε. Μεϊμαράκης: «Τζάμπα μαγκιές» η απόφαση της ΝΔ να μην ψηφίσει τα μέτρα

Λίγη ώρα μετά την επίθεση φιλίας του Πάνου Καμμένου στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ στη γραμμή Καμμένου έσπευσε να «ανταποδώσει» τις φιλοφρονήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ. Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Μεϊμαράκης ισχυρίστηκε ότι η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να μην ψηφίσει τα μέτρα αποτελεί «τζάμπα μαγκιά», ξεχνώντας βέβαια ότι στις εσωκομματικές εκλογές της καταψηφίστηκε από τη βάση του κόμματος επειδή ήταν υπέρ της συναίνεσης με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι τζάμπα μαγκιά να λες δεν ψηφίζω τα μέτρα ή να λες θα αποχωρήσω από τη Βουλή όπως είπε ο Λοβέρδος από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία στη Βουλή και δε διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ», υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι το 2015 η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αν δεν ψηφίζει η ΝΔ η χώρα θα πήγαινε στα βράχια. «Ήμουν και το 2015 είμαι και τώρα και αυτή είναι η κουλτούρα του κόμματου του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», προσέθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζοντας την επίθεση προς τον διάδοχό του υπενθύμισε ότι «το 2015 η ΝΔ αποφάσισε να ψηφίσει τη συμφωνία για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, και τότε εισηγητής ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Απλοποιώντας την κατάσταση και δίνοντας ψήφο… εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα εκτίμησε ότι «από τη στιγμή που και ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ πόσο μάλλον που αν τα ψηφίσει θα τα εφαρμόσουμε, και αν βγούμε και εμείς αύριο τα ίδια θα κάνουμε, δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία τέσσερα βασικά πράγματα -όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα- που αφορούν την κρίση». Με άλλα λόγια κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει συγχωροχάρτι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας(;) ότι όλοι είναι ίδιοι!

Προκειμένου να δικαιολογήσει την άποψή του επέμεινε ότι στόχος του είναι η διεύρυνση και εμμέσως πλην σαφώς κατήγγειλε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι θέλει να ικανοποιήσει συγκεκριμένο ακροατήριο. «Στα κόμματα δεν υπάρχει μια, αλλά περισσότερες απόψεις. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να ικανοποιήσουν το 5% και οι άλλοι που θέλουν να διευρύνουν τα όρια», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, για να καλύψει όλα όσα είχε νωρίτερα πει απέδωσε και ένα μικρό μερίδιο ευθύνης και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι εκείνος θα έπρεπε πρώτο να λάβει την πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα