Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για παράλληλο πρόγραμμα και ασφαλιστικό

23610393_EV_TB_221115_MEGARO_MAXIMOY6.limghandler

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, μετά το κλείσιμο όλων των προαπαιτούμενων και εν αναμονή της προαναγγελθείσας συνεδρίασης του ESM για την εκταμίευση της υποδοσής του 1 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα,στη σύσκεψη, τέθηκε επί τάπητος η προώθηση του κυβερνητικού έργου μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, η εκ νέου συζήτηση του «παράλληλου προγράμματος» στη Βουλή και το ασφαλιστικό, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να έχει αποκρυσταλλωθεί η κυβερνητική πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις να σπάσει στα δύο το πολυνομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» μετά την αναγκαστική μετάθεση της ψήφισής του για το διάστημα μετά τις γιορτές.

Σε αυτή την περίπτωση θα διαχωριστούν οι διατάξεις που έχουν δημοσιονομικό κόστος από εκείνες που δεν επιβαρύνουν τα Ταμεία, με στόχο οι ρυθμίσεις που δεν χρειάζονται κοστολόγηση να περάσουν άμεσα και οι υπόλοιπες είτε να κατατεθούν σε αυτόνομο νομοσχέδιο είτε να ενταχθούν σε κάποιο άλλο.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι το κόστος από την εφαρμογή των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου δεν υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αντληθούν από κοινωνικά προγράμματα που δεν έχουν απορροφηθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα