Ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για την εργασιακή ανασφάλεια

O Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την Κομισιόν απαντήσεις για τα μέτρα που προβλέπονται για τη μείωση των υφιστάμενων εργασιακών ανισοτήτων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει υπόψη της το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων.

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την αύξηση της εργασιακής ανασφάλειας στη ΝΑ Ευρώπη που πηγάζει από την οικονομική κρίση.

Παράλληλα, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται συγκεκριμένα στοιχεία και έρευνες για να τονίσει την αυξημένη ανασφάλεια για τις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης, καθώς και τα απογοητευτικά ποσοστά πλήρους απασχόλησης και εργασιακής ευημερίας συγκεκριμένα στην Ελλάδα.

Με αφορμή τα δημοσιονομικά προγράμματα, που έχουν πλήξει τον τομέα της αγοράς εργασίας, αλλά και το πόρισμα από εμπειρογνώμονες, το οποίο καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, ο Δ. Παπαδημούλης ζητά από την Κομισιόν απαντήσεις για τα μέτρα που προβλέπονται για τη μείωση των υφιστάμενων εργασιακών ανισοτήτων μεταξύ κρατών-μελών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει υπόψη της το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, επισημαίνει o Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητάει να πληροφορηθεί γιατί δεν ελήφθη υπόψη τον εν λόγω πόρισμα, ενώ θέτει το ζήτημα αύξησης της εργασιακής ανασφάλειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ρωτάει τι μέτρα σκοπεύει να λάβει η Κομισιόν για τη μείωση των εργασιακών ανισοτήτων μεταξύ κρατών μελών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα