Ερντογάν: Η Τουρκία έκλεισε το κεφάλαιο του ΔΝΤ και δεν το ανοίγει ξανά

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι η χώρα του έχει κλείσει το κεφάλαιο του ΔΝΤ και δεν σκοπεύει να το ανοίξει εκ νέου – Η κρίση στην τουρκική λίρα έγινε πιο έντονη μετά την σύγκρουση Άγκυρας – Ουάσινγκτον

Κατηγορηματικά αρνητικός ήταν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ενδεχόμενο η χώρα του να προσφύγει εκ νέου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαμηνύοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συβεί ποτέ ξανά.

«Έχουμε κλείσει το κεφάλαιο των δανείων από το ΔΝΤ και δεν θα το ανοίξουμε ποτέ ξανά» τόνισε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην πόλη Κιζιλκαχαμάμ.

Η νέα δήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται μετά την κρίση στην τουρκική λίρα, που οξύνθηκε μετά την ένταση ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον, μεταξύ άλλων και για τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, που κρατείται στην Τουρκία.

ΟΙ ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ενώ έκαναν λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διπλασίασε τους δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και ατσαλιού, με αποτέλεσμα η τουρκική λίρα να υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ως απάντηση, η Τουρκία επέβαλε δασμούς σε 22 τύπους αμερικανικών αγαθών ύψους 533 εκατ. δολαρίων. Ανάμεσά στα προϊόντα που πλήττονται είναι τα αμερικανικά αυτοκίνητα, τα ποτά, τα φρούτα, τα καλλυντικά και ο καπνός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα