Επιταχύνονται οι διαδικασίες για επιστροφές ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος

«Fast track» επιστροφές ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος έως 10.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης.

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τις επιστροφές ΦΠΑ

Η σχετική ρύθμιση προβλέπει την άμεση επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ για αιτήματα φυσικών προσώπων και εταιρειών που δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ. Αφορά δε αποκλειστικά σε εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός του φόρου.

Η επιστροφή των φόρων θα γίνεται άμεσα, παρακάμπτοντας τις όποιες διαδικασίες ελέγχου. Στην περίπτωση που εκκρεμεί έλεγχος για περισσότερα του ενός αιτήματα ανά δικαιούχο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό που ζητεί για επιστροφή να μην ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη ενεργοποιήσει αυτόματες διαδικασίες για την επιστροφή του ΦΠΑ. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΑΑΔΕ www.aade.gr είναι διαθέσιμη η έκδοση εφαρμογής για υποβολή πιστωτικών δηλώσεων ΦΠΑ μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να αιτούνται αυτόματα επιστροφή ΦΠΑ.

Η εφαρμογή αυτή αφορά φορολογικές περιόδους από 1η Μαρτίου 2018 και εφεξής, ενώ για φορολογικές περιόδους μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2018 τα αιτήματα υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες εφορίες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα