Επιστροφή στην κερδοφορία για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, Δευτέρα, μετά από τέσσερις συνεδριάσεις απωλειών, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους, με κέρδη.

Ειδικότερα, οι ευρωαγορές ενισχύθηκαν κυρίως λόγω των αισιόδοξων προβλέψεων για τα εμπορεύματα στην Κίνα καθώς και από το ράλι στις τιμές του πετρελαίου. Οι τράπεζες βοήθησαν επίσης τις συναλλαγές, υπό τις προσδοκίες για επερχόμενη άνοδο των επιτοκίων που εγείρονται μετά από τις δηλώσεις κεντρικών τραπεζιτών την περασμένη εβδομάδα.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 πραγματοποίησε άνοδο 1,1% στις 383,41 μονάδες, στο πρώτο του κλείσιμο με κέρδη τις τελευταίες πέντε μέρες.

Ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 1,47% στις 5.195,72 και ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 1,22% στις 12.475,31 μονάδες.

Στη Βρετανία τέλος, ο FTSE 100 κατέγραψε επίσης κέρδη 0,88% στις 7.377,09 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, η Barclays επιλέγει το Δουβλίνο ως τον νέο κόμβο του μετά το Brexit, ενώ η γαλλική Total προχωρά στην επένδυση 1 δισ. δολαρίων στο Ιράν.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, ο PMI στον μεταποιητικό τομέα έφτασε σε υψηλό εξαετίας τον Ιούνιο για το σύνολο της ευρωζώνης, καθώς αυξήθηκε στις 57,4 μονάδες από 57 το Μάιο.

Ο δείκτης μεταποίησης PMI αυξήθηκε στη Γερμανία στις 59,6 μονάδες τον Ιούνιο από τις αναθεωρημένες 59,5 μονάδες τον Μάιο.

Στη Γαλλία ο δείκτης παραγωγής έφτασε στις 54,8 μονάδες, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 55 μονάδες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο βιομηχανικός PMI υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών στις 54,3 μονάδες τον Ιούνιο, από 56,3 μονάδες τον Μάιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα