Επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας για αλληλεγγύη στον Τ. Θεοφίλου

Ομάδες ατόμων προκάλεσαν επιτέθηκαν και προκάλεσαν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας γύρω από την οδό Ακαδημίας. Συγκεκριμένα, έσπασαν τις τζαμαρίες σε  υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στη διασταύρωση της οδού Χαριλάου Τρικούπη με την οδό Ακαδημίας και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε άλλα δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην γύρω περιοχή.

Οι φθορές προκληθήκαν από αναρχικούς σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Αθήνα και κατηγορήθηκε με βάση ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική ως δράστης της αιματηρής ληστείας σε τράπεζα στην Νάουσα της Πάρου το 2012 και ενόψει της δικαστικής απόφασης σε 2ο βαθμό για την υπόθεση, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεοφίλου, είναι αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης αν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, που ζήτησε την ενοχή του για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται, ακόμη και γι’ αυτές για τις οποίες είχε αθωωθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα