

Παρτίδες από τσουρέκι με γέμιση πραλίνα φουντουκιού ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Αναλυτικότερα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «Τσουρέκι με γέμιση πραλίνα φουντουκιού – μικρές φάρμες του βουνού» με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τις 21/05/25 και αριθμό παρτίδας Lot 066A1, συσκευασίας καθαρού βάρους 480 γρ., το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ που εδρεύει στην ΒΙΠΑ Μαρκοπούλου Μεσογαίας.


Το προϊόν εξετάστηκε από το Α΄Τμήμα της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε «ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ και ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ», καθώς στο ανωτέρω δείγμα διαπιστώθηκε να περιέχει την ουσία «κουμαρίνη» σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπτό όριο για την συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουδέποτε η διοίκηση παρενέβη, παρακώλυσε, καθοδήγησε ή αντέδρασε στη διεξαγωγή ελέγχων
Ουδέποτε η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ παρενέβη, παρακώλυσε, καθοδήγησε ή αντέδρασε στην διεξαγωγή των ελέγχων.
Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό – Στα 11,5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος
Σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:51 το απόγευμα της Τρίτης (20.05.2025).
Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα αφρικανικής σκόνης – Οι 6 περιοχές που θα επηρεαστούν
Ένα νέο κύμα μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης έχει ξεκινήσει προς την Κεντρική Μεσόγειο και κυρίως.
Συνεργασία ΔΥΠΑ–ΟΣΥ: Παραδόθηκαν έξι λεωφορεία για τη μεταφορά μαθητών επαγγελματικής εκπαίδευσης
Με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης μαθητών και σπουδαστών των Σχολών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και.