Επενεκλέχθηκε πρόεδρος του ΤΕΕ ο Γιώργος Στασινός

Στη θέση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), επανεκλέγη ο Γιώργος Στασινός για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, έκλεισαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της ειδικής εκλογικής συνεδρίασης της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών», όπως έκανε γνωστό το ΤΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός μετά την επανεκλογή του δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας τρία πολύ δύσκολα χρόνια για το επάγγελμά μας. Για ένα μπορώ να είμαι σίγουρος: θα επιβιώσουμε. Γιατί οι μηχανικοί είμαστε πραγματικοί μαχητές στην καθημερινότητα, και ξέρουμε να κάνουμε με συνέπεια, σκληρή δουλειά, αποτελεσματικότητα και επιτυχία, αυτά που θα έπρεπε να κάνουν κάθε είδους διάσημοι σε αυτή τη χώρα. Και μαζί με τους μηχανικούς θα επιβιώσει και θα κερδίσει και η χώρα. Γιατί οι μηχανικοί και η ανάπτυξη της χώρας είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένοι».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τα καταφέραμε στο παρελθόν, κάθε φορά που χρειάστηκε. Οι μηχανικοί έχτισαν αυτή τη χώρα, οι μηχανικοί την ξανασήκωσαν από τα ερείπια, οι μηχανικοί οικοδόμησαν πάνω στα χαλάσματα. Θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά. Με όπλο την επιστημονική μας γνώση, την έρευνα και την καινοτομία, τη σκληρή δουλειά, τη θέληση και την αποτελεσματικότητα, μπορούμε. Δεσμεύομαι ότι όπως ακριβώς συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια περίπου, αυτά τα χαρακτηριστικά θα διέπουν όχι μόνο τους μηχανικούς αλλά και το Επιμελητήριο. Για να δίνουμε λύσεις στην καθημερινότητα των μηχανικών, να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες, να κάνουμε παρεμβάσεις προς όσους αντιστρατεύονται τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και να δίνουμε σωστές λύσεις και προτάσεις στην Πολιτεία για να τερματίσουμε μια ώρα αρχύτερα την κρίση που βιώνουμε».

Είχε προηγηθεί η εκλογή των δεκαπέντε μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων τα μέλη της αντιπροσωπείας επιλέγουν τον νέο πρόεδρο. Υποψηφιότητα κατέθεσε ο νυν πρόεδρος Γιώργος Στασινός, προερχόμενος από την παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, και ο Πολυχρόνης Ακριτίδης, πρώην γενικός γραμματέας της ΔΕ/ΤΕΕ, προερχόμενος από την παράταξη «Ανασυγκρότηση Μηχανικών – ΤΕΕ από την Αρχή». Ο Γιώργος Στασινός εκλέχθηκε πρόεδρος με την πρώτη ψηφοφορία, με ποσοστό άνω του 66% των ψήφων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα