«Επαναστατική Αυτοάμυνα» «βλέπουν» πίσω από την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ 

«Τον είδα να έρχεται με προτεταμένο το όπλο. Φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα. Ηταν ψηλός, περίπου 1.85 ύψος. Μέχρι να καταλάβω τι συνέβαινε άκουσα τους πυροβολισμούς και έπεσα κάτω στο πεζοδρόμιο για να προφυλαχθώ. Όταν σηκώθηκα είδα το σκάψιμο της βολίδας πάνω στην κολόνα που στεκόμουν στο ύψος του κεφαλιού μου. Σώθηκα από θαύμα», είπε στους συναδέλφους του ο σκοπός, μετά την επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στη Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Εν αναμονή των βαλλιστικών εξετάσεων

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αν και ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, εκτιμούν πως πίσω από την επίθεση κρύβεται η τρομοκρατική επωνυμία «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», η οποία στις 10 Ιανουαρίου 2017 είχε πυροβολήσει με πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ, μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με δύο ελαφρά τραυματίες αστυνομικούς. Και τότε αρχικά στόχος ήταν ο αστυνομικός «παρατηρητής», ο οποίος είχε πέσει στο έδαφος γλιτώνοντας τα δολοφονικά πυρά.

Οι επιθέσεις στη Χαριλάου Τρικούπη

2 Νοεμβρίου 1991: Η «17 Νοέμβρη» αποφασίζει να χτυπήσει με ρουκέτα το λεωφορείο των ΜΑΤ που βρίσκεται παρκαρισμένο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Σκοτώθηκε ο αστυφύλακας Γιάννης Βάρης.

31 Μαρτίου 1999: Επίθεση με ρουκέτα της «17 Νοέμβρη». Η ρουκέτα χτύπησε στον πρώτο όροφο των γραφείων και εξοστρακίστηκε χωρίς να σφηνωθεί σε σταθερό αντικείμενο και να εκραγεί.

25 Μαΐου 2014: Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» πυροβολεί δύο φορές με πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

10 Ιανουαρίου 2017: Η ίδια οργάνωση πυροβολεί και πάλι με καλάσνικοφ εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα