Επίσκεψη του Γ. Μπαλάφα στη Σάμο

«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του ο υφυπουργός διαπίστωσε ότι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης λειτουργεί ικανοποιητικά, οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων και μεταναστών έχουν βελτιωθεί σημαντικά, ενώ διαπιστώθηκε ο ουσιαστικός περιορισμός των ροών στο νησί. Έγινε συζήτηση και αυτοψία για το ζήτημα της κατασκευής του Προαναχωρησιακού Κέντρου εντός του ΚΥΤ της Σάμου, το οποίο θα ολοκληρωθεί τους προσεχείς μήνες»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 27 Απριλίου, το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Σάμου.

Η επίσκεψη του υφυπουργού έγινε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του στη Σάμο, που έχουν σκοπό την επίβλεψη της κατάστασης και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του ο υφυπουργός διαπίστωσε ότι το ΚΥΤ λειτουργεί ικανοποιητικά, οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων και μεταναστών έχουν βελτιωθεί σημαντικά, ενώ διαπιστώθηκε ο ουσιαστικός περιορισμός των ροών στο νησί.

Έγινε, επίσης, συζήτηση και αυτοψία για το ζήτημα της κατασκευής του Προαναχωρησιακού Κέντρου εντός του ΚΥΤ της Σάμου, το οποίο θα ολοκληρωθεί τους προσεχείς μήνες.

Τον κ. Μπαλάφα συνόδευαν η κα Ανθή Καραγγελή, διευθύντρια της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ο Σχης Παύλος Αδακτυλίδης, Ειδικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα.

Πηγή:https://left.gr/news/episkepsi-toy-g-mpalafa-sti-samo-toys-proseheis-mines-i-oloklirosi-toy-proanahorisiakoy-kentroy

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα