Επίσκεψη στο Ισραήλ του Νίκου Παππά

Οι επαφές του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στις Ισραηλινές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες ολοκληρώθηκαν. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο twitter, υποδέχθηκαν θερμά την ίδρυση του ελληνικού διαστημικού οργανισμού.

Tο Ισραήλ επισκέπτεται από το Σάββατο 6 Μαΐου ως τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Υπουργού Επικοινωνιών του Ισραήλ, Tzachi Hanegbi.

Ο κ. Hanegbi είχε απευθύνει τη σχετική πρόσκληση προς τον Ν. Παππά κατά τη συνάντησή τους στις ΗΠΑ και στο περιθώριο του Ετήσιου Συνεδρίου της Αμερικανο-ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων, AIPAC (28 Μαρτίου 2017). Οι δυο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφεί διμερής συμφωνία με αντικείμενο τη μείωση του κόστους περιαγωγής μεταξύ των παρόχων κινητής τηλεφωνίας της Ελλάδας και του Ισραήλ, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και λοιπά θέματα κοινού ενδιαφέροντος / αρμοδιότητας, όπως για παράδειγμα η δορυφορική συνεργασία των δύο χωρών, η ανάπτυξη δικτύων NGA, η συνεργασία στον τομέα των start ups, αλλά και της ασφάλειας δικτύων. Επίσης, κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο Νίκος Παππάς θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί φορείς της χώρας οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, του διαστήματος, θερμοκοιτίδες και start ups.

Τον έλληνα υπουργό συνοδεύουν οι Γενικοί Γραμματείς Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας και Ψηφιακής Πολιτικής Γιάννης Ταφύλλης, καθώς και ο Σύμβουλος του υπουργού Γιώργος Χριστοφορίδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα