Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Συνελήφθη φίλος του Τσετσένου τζιχαντιστή

Η σύλληψη έγινε στο Στρασβούργο – Την ευθύνη για την επίθεση με έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

Έναν φίλο του δράστη της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι στο Παρίσι συνέλαβε και ανέκρινε η γαλλική αστυνομία, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Η σύλληψη έγινε στο Στρασβούργο, στα ανατολικά της Γαλλίας, ενώ ο συλληφθείς έχει γεννηθεί το 1997.

Την ίδια χρονιά είχε γεννηθεί κι ο δράστης, ο οποίος ήταν πρόσφυγας από την Τσετσενία και γνωστός στις αρχές ασφαλείας της Γαλλίας.

Ο 21χρονος Χαμζάτ Αζίμοφ όπως είναι το όνομά του είχε φτάσει στη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μαζί με τους γονείς του και είχε πάρει τη γαλλική υπηκοότητα το 2010.

Σύμφωνα με τη Le Parisien οι αρχές ασφαλείας του είχαν βάλει σήμανση «S» επειδή είχε επαφές με άτομα στη Συρία και ήταν ύποπτος για ριζοσπαστικές απόψεις, ωστόσο δεν τον θεωρούσαν άτομο υψηλής επικινδυνότητας.

«Δεν είχε φάκελο στην αστυνομία» υποστήριξε αστυνομική πηγή.

Την ευθύνη για την επίθεση που άφησε πίσω της έναν 29χρονο νεκρό και άλλους τέσσερις τραυματίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ειδικοί στα θέματα τρομοκρατίας είπαν στο κανάλι BMFTV ότι «οι Τσετσένοι είναι πολύ σημαντικοί για το ISIS». Αρκετοί εξ αυτών, δε, βρίσκονται και ψηλά στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αν οι πληροφορίες για τον 21χρονο επιβεβαιωθούν θα είναι η πρώτη φορά που Τσετσένος πραγματοποιεί επίθεση σε γαλλικό έδαφος. Τσετσένοι ήταν οι αδερφοί Τσαρνάεφ που αιματοκύλισαν τον μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα