Επίθεση μίσους τρομοκρατών στο Λονδίνο

Σε πέντε ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή του κοινοβουλίου της Βρετανίας και στην γέφυρα του Ουέστμινστερ, ενώ περισσότερα από 40 άτομα τραυματίστηκαν σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Τα γεγονότα άρχισαν όταν αυτοκίνητο έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ δίπλα στο Βρετανικό κοινοβούλιο και κατόπιν ένας άνδρας μαχαίρωσε αστυνομικό κοντά στο κτίριο της βουλής. Ο αστυνομικός έχασε τη ζωή του.

Λίγο μετά την επίθεση, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους έσπευσαν στο διαδίκτυο προκειμένου να πανηγυρίσουν το γεγονός.

Τρομοκρατικό το χτύπημα

Οι βρετανικές αρχές μιλάνε ευθέως για τρομοκρατικό χτύπημα και σε ανακοίνωση τους αργά το βράδυ της Τετάρτης τονίζουν ότι γνωρίζουν ποιος είναι ο δράστης, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του.

Μεταξύ των τραυματιών, είναι και μία γυναίκα η οποία έπεσε στον ποταμό Τάμεση από τη γέφυρα του Ουέστμινστερ, την ώρα της επίθεσης ενώ μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης.

Δηλώσεις της Τερέζας Μέι

Για αρρωστημένη και άθλια τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ τόνισε ότι οι φωνές του μίσους θα ηττηθούν.
Σημείωσε ότι κάθε προσπάθεια να νικηθούν οι βρετανικές αξίες, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Σημείωσε επίσης ότι «η τοποθεσία αυτής της επίθεσης δεν ήταν τυχαία», καθώς «ο τρομοκράτης επέλεξε να χτυπήσει στην καρδιά της πρωτεύουσας μας, όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, των θρησκειών και των πολιτισμών έρχονται για να γιορτάσουν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης».

«Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει κανονικά και οι Λονδρέζοι θα συνεχίσουν τις ζωές τους. Θα περπατήσουν σε αυτούς τους δρόμους, θα ζήσουν τη ζωή τους, χωρίς να υποκύπτουν στον τρόμο και δίχως να επιτρέπουν στις φωνές του μίσους και του κακού να μας χωρίζουν», συμπλήρωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Απο την πλευρά της σύσσωμη η διεθνής κοινότητα εκφράζει τη συμπαράστασή της στους κατοίκους του Λονδίνου και καταδικάζει το τυφλό χτύπημα.

Πανηγυρισμοί μίσους

Σε μία ακόμα «αρρωστημένη» κίνηση οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα του Ουέστμινστερ και το Βρετανικό Κοινοβούλιο, έσπευσαν στο διαδίκτυο προκειμένου να πανηγυρίσουν το γεγονός.

Σε μηνύματά που ανέβασαν στο ανεπίσημο κανάλι του ISIS, οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης μοιράζονταν την είδηση με πανηγυρικά σχόλια και γράφοντας ειδικότερα «Allahu Akbar».

Σύμφωνα με τον Ahmet Yayla, ανώτερο ερευνητή στο Διεθνές Κέντρο Βίαιου Εξτρεμισμού, τα μηνύματα αναρτήθηκαν σε «αξιόπιστο» κανάλι του ISIS. Ο ίδιος ανέβασε στο λογαριασμό το στο Twitter screenshots που δείχνουν το περιεχόμενο και το ύφος των όσων ανέβασαν σε group οι υποστηρικτές του ISIS, ορισμένοι από τους οποίους χαρακτήρισαν την επίθεση στο Λονδίνο «ευλογημένη».

Άλλος χρήστης ανέβασε την εικόνα της διαδρομής που ακολούθησε ο δράστης της επίθεσης στη γέφυρα του Ουέστμινστερ μέχρι τις πύλες του Κοινοβουλίου, ενώ άλλος ανέβασε τον τίτλο ενός σάιτ που έγραφε «Τρόμος στο Ουέστμινστερ».

Σε άλλα μηνύματα οι υποστηρικτές του ΙSIS, ανέβασαν εικόνα του πύργου της Ελίζαμπεθ [Μπιγκ Μπεν] να καίγεται. «Σύντομα. Η μάχη μας θα φτάσει στη γη σας. Δεν ξεκίνησε ακόμα. Είμαστε στο κατόπι σας. Μόνο περιμένετε».

Όπως αναφέρει πάντως η διευθύντρια του SITE, η έλλειψη ηλεκτρονικής εκστρατείας του Ισλαμικού Κράτους δείχνει ότι δεν υπάρχει κάποιος συντονισμός του δράστη με την οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια κανάλια που υποστηρίζουν τον ISIS ανέβαζαν διαρκώς updates μετά τις επιθέσεις στη Νίκαια, το Παρίσι και το Ορλάντο, για τις οποίες αργότερα ανέλαβε την επίθεση η τρομοκρατική οργάνωση.

Σημειώνεται ακόμη ότι το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για μία τρομοκρατική επίθεση 24 ώρες μετά, και συνήθως όχι μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι ο δράστης είναι νεκρός.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έγγραφο του Διεθνούς Κέντρου Βίαιου Εξτρεμισμού, σε chat rooms του ISIS έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες με μαχητές στα κτήρια του Κοινοβουλίου. Όπως αποκαλύπτει το ίδιο έγγραφο, οι υποστηρικτές του ISIS έχουν κληθεί και έχουν δει πως να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με οχήματα.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα