Ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για όλα τα αδικήματα πρότεινε η εισαγγελία

Η δίκη του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου, συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα 15/5 στο Εφετείο Αθηνών,  με την αγόρευση της εισαγγελέως. Ο Τάσος Θεοφίλου, έχει καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία στην Πάρο, που είχε αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου οδηγού ταξί (10/8/2012).

Η εισαγγελέας, παρόλο που υπάρχουν αντιφατικές ενδείξεις τόσο από τα στοιχεία που είχε προσκομίσει η Αντιτρομοκρατική, όσο και από τις καταθέσεις μαρτύρων, πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και για όσες πράξεις είχε καταδικαστεί αλλά και για όσες είχε αθωωθεί.

Συγκεκριμένα, έκρινε ότι ο Τάσος Θεοφίλου είναι ένοχος για ληστεία, ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Αξιοσημείωτο, το γεγονός ότι πρωτοδίκως η ποινή αφορούσε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία, ενώ το δικαστήριο είχε απαλλάξει τον Θεοφίλου από την κατηγορία συμμετοχής στην οργάνωση ΣΠΦ, αλλά και από την ανθρωποκτονία ως άμεσο αυτουργό.

Ο κατηγορούμενος έκανε έφεση υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από τις κατηγορίες (θυμίζουμε εδώ ότι το στοιχείο που τον ενέπλεξε ήταν ένα καπέλο που… βρέθηκε αργότερα και σύμφωνα με το κατηγορητήριο έφερε στοιχεία DNA του Τ. Θεοφίλου), αλλά ταυτόχρονα έκανε έφεση και ο εισαγγελέας «υπέρ του Νόμου», κρίνοντας προφανώς ότι το δικαστήριο δεν εκτίμησε ορθά.

Η δίκη συνεχιζεται την 27η Ιουνίου με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης του Τάσου Θεοφίλου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα