Ελεύθερη η μετάβαση στη Μέκκα για τους πολίτες του Κατάρ, παρά τη διαμάχη με τη Σ. Αραβία

Η διαμάχη ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία μαι το Κατάρ δεν θα σταθεί τελικώς εμπόδιο στην προσέλευση προσκυνητών από το δεύτερο στη Μέκκα, στο πλαίσιο του ετήσιου προσκυνήματος (χατζ) στην ιερή πόλη των μουσουλμάνων.

Όπως ανακοίνωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, το συνοριακό σημείο διέλευσης στην Σαλβά θα ανοίξει για Καταριανούς οι οποίοι έρχονται για το προσκύνημα, χωρίς να χρειαστούν ηλεκτρονικές άδειες διέλευσης. Η εξέλιξη αυτή, που αφορά όχι μόνο όσους έρχονται οδικώς αλλά και όσους φθάνουν στα δύο αεροδρόμια του σαουδαραβικού βασιλείου με πτήσεις από άλλες χώρες, έγινε μετά τη συνάντηση του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπα Mohammed bin Salman και του καταριανού σεΐχη, Tamim bin Hamad Al Thani.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν επιβάλει κυρώσεις στο Κατάρ, και διέκοψαν κάθε μεταφορική σύνδεση με τη χώρα, κατηγορώντας το για υποστήριξη τρομοκρατίας, κάτι που εκείνο αρνείται.

Το δε Κατάρ είχε κατηγορήσει τους Σαουδάραβες ότι πολιτικοποίησαν το ιερό προσκύνημα – που αποτελεί θρησκευτική υποχρέωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή κάθε μουσουλμάνου – και τον περασμένο μήνα απευθύνθηκε στον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για θρησκευτικές ελευθερίες, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουν όσοι Καταριανοί θέλουν να ταξιδέψουν στη Μέκκα φέτος.

 

πηγή  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα