Εκπρόσωπος ΠΓΔΜ: Αισιοδοξία για ομαλή υλοποίηση των βημάτων της συμφωνίας

Η αυριανή ημέρα είναι «μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και για την Ευρώπη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Μίλε Μποζνιακόφσκι, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, στο περιθώριο των προετοιμασιών στο παραλίμνιο χωριό Ψαράδες, των Πρεσπών, της τελετής υπογραφής της συμφωνίας για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι επιλύεται ένα ζήτημα που κρατούσε πίσω όλη την περιοχή για 25 χρόνια και δήλωσε αισιόδοξος ότι όλα θα προχωρήσουν ομαλά στην υλοποίηση των βημάτων που προβλέπονται στη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι νέες μέρες είναι ήδη εδώ, ξεκίνησαν μαζί με τις διαπραγματεύσεις, όταν πολύ λίγοι άνθρωποι, όπως οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ, ήταν αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει λύση», τόνισε.

Σημείωσε ότι η συμφωνία μπορεί να μην είναι αποδεκτή από όλους στις δύο χώρες, ωστόσο «είναι απόλυτα αποδεκτή από τις προοδευτικές δυνάμεις που αυτή τη στιγμή οδηγούν την περιοχή των Βαλκανίων προς την οικονομική πρόοδο».

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα