Εθελοντές χαιρέτησε ο Πρ. Παυλόπουλος στην επίσκεψη του στην Κέρκυρα

 Την εκδήλωση της διαμόρφωσης και δεντροφύτευσης του προαύλιου χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας από εθελοντές του Συλλόγου «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα» χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ποκόπης Παυλόπουλος, μετά την τελετή εγκαινίων του Μουσείου Ιωάννη Καποδίστρια.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, οι συμμετέχοντες στη δράση εθελοντές και κυρίως τα νέα παιδιά των αθλητικών ομάδων, του σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και των Προσκόπων της Κέρκυρας.

«Εύχομαι οι νέοι στην Ελλάδα να έχουν ανάλογες αντιλήψεις και να αναλαμβάνουν ανάλογες πρωτοβουλίες. Αυτή η μορφή εθελοντισμού έχει τεράστια σημασία και ιδίως για ένα νησί σαν την Κέρκυρα, που είναι γνωστή για την ομορφιά της, αλλά και την ιστορία και τη διαδρομή της» είπε απευθυνόμενος στα νέα παιδιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που τα χαιρέτησε προσωπικά ένα προς ένα.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θόδωρος Γαλιατάστος, όπου και του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο με την αποτύπωση των Ιονίων νήσων που φέρει τα επτά σήματα των δήμων που συγκροτούν την Ιόνιο Περιφέρεια.

«Αποτελεί για μας, τιμή, κύριε Πρόεδρε, η συνεχής και σταθερή στήριξης σας στα Ιόνια Νησιά, η αγάπη σας και η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα μας . Ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια με στόχο οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Ιωάννη Καποδίστρια να γίνουν δεσμός. Πιστεύουμε ότι έτσι εκπληρώνουμε ένα οφειλόμενο χρέος να τιμήσουμε, με τον τρόπο που του αρμόζει, τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, στον τόπο της καταγωγής του στην Κέρκυρα. Το δώρο αυτό είναι για να σας θυμίζει, κύριε Πρόεδρε, ότι η Ιόνια γη είναι φιλόξενη και περήφανη , τόπος ιστορίας και πολιτισμού μήτρα ιδεών και ιδανικών, πατρίδα σπουδαίων ανθρώπων που προσέφεραν σε αυτό τον τόπο υπό αντίξοες συνθήκες και που ποτέ δε ζήτησαν αντάλλαγμα» είπε μεταξύ άλλων, στη σύντομη προσφώνηση απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Τον Πρόεδρο Δημοκρατίας συνοδεύει από νωρίς το πρωί ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τον Ιωάννη Καποδίστρια, αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα, στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου θα δώσει το παρών στην ομιλία του καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστάσιου-Ιωάννη Μεταξά, με θέμα «ο Ιωάννης Καποδίστριας και η άλλη Ευρώπη», ενώ θα παρακολουθήσει και την εκδήλωση από το θεατρικό αναλόγιο της Ναταλίας Καποδίστρια, με τίτλο «συνομιλία του Κυβερνήτου με τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη».

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τον Ιωάννη Καποδίστρια, θα ολοκληρωθούν με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας. Μετά το πέρας της εκδηλώσεως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα