Δ. Τζανακόπουλος προς ΠΑΣΟΚ: Ή με τη νεοφιλελεύθερη δεξιά ή με την Αριστερά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος,  πετώντας το “γάντι” στο ΠΑΣΟΚ, κατά τον χαιρετισμό του στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το δίλημμα που έθεσε, είναι: Ή με τη “συντηρητική νεοφιλελεύθερη δεξιά” ή με την Αριστερά. Ίσες αποστάσεις δεν χωρούν στην απάντηση για το τι Ελλάδα θέλουμε μετά τα μνημόνια.

Μυδραλλιοβολώντας πολιτικά τη Ν.Δ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως δεν έχει καμία σχέση με κεντροδεξιό κόμμα, “φωτογραφίζοντας” ως ακραίο τον Άδωνι Γεωργιάδη και επιτιθέμενος στον Κ. Μητσοτάκη.

Επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα : Ποια Ελλάδα θέλουμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο υπουργός Επικρατείας, απέκλεισε ότι χωράει στην απάντηση της Αριστεράς μια στείρα εθνική συνεννόηση με την Ν.Δ.

Και τούτο, γιατί όπως εξήγησε, το πολιτικό σχέδιο της  “νεοφιλελεύθερης συντηρητικής δεξιάς” είναι σε ευθεία και αδυσώπητη σύγκρουση με το σχέδιο της Αριστεράς.

Στο σχέδιο της Ν.Δ ενέταξε την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την περικοπή δαπανών σε υγεία, παιδεία και τις  φοροαπαλλαγές στην ολιγαρχία του πλούτου.

“Η ελληνική δεξιά σήμερα μοιάζει να επανέρχεται στις ιδρυτικές ρίζες της. Κινείται διαρκώς στα όρια της προβοκάτσιας” είπε αντιπαραβάλλοντας το “ανταγωνιστικό” όπως το χαρακτήρισε σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στοχεύει σε:

“Θέσεις πλήρους εργασίας, δημιουργία ισχυρού κοινωνικού κράτους. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να τύχουν ευρύτερης πολιτικής στήριξης. Η Αριστερά επιδιώκει να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. τζανακόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, επεσήμανε:

*Στο ανοιχτό το ερώτημα για την Ελλάδα μετά τα μνημόνια ., εν χωρεί η δήθεν εθνική συνεννόηση με τη Ν.Δ.  Στο ερώτημα της επόμενης ημέρας δεν χωράνε ίσες αποστάσεις.

*Σε ολόκληρη την Ευρώπη η διαχείριση της κρίσης έχει προκαλέσει ρήγματα που παραμένουν ενεργά στο βαθμό που οι ελίτ επιτίθενται σε βάρος της κοινωνίας. Όσο οι δυνάμεις της ΕΕ σκοπεύουν στη νέα κεφαλαιακή συσσώρευση τόσο θα βαθαίνουν τα ρήγματα.

*Οι κρατούσες πολιτικές δυνάμεις με την προσήλωσή τους στη λιτότητα οδηγούν στην όξυνση των ανισοτήτων και αποτελούν τη βασική αιτία για την ακροδεξιά.

*Είμαστε μακριά από το συμπέρασμα ότι η ακροδεξιά δεν απειλεί την Ευρώπη παρά το γεγονός ότι σειρά από ήττες της απομάκρυναν το ενδεχόμενο να κυβερνήσουν.

*Το μέλλον των κοινωνιών θα είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής σύγκρουσης, δεν μπορούν να υπάρξουν ουδετερότητες και σχήματα εθνικής συνεννόησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα