Δ. Τζανακόπουλος: Εάν υπάρξει νέα επιθετική ενέργεια από την Τουρκία, θα απαντηθεί

«Εφόσον υπάρξει ξανά επιθετική ενέργεια από την Τουρκία, η ενέργεια αυτή θα απαντηθεί» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις περί «υποχωρητικότητας» της ελληνικής πλευράς απέναντι στην Άγκυρα.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής: εφόσον υπάρξει ξανά επιθετική ενέργεια από την Τουρκία, η ενέργεια αυτή θα απαντηθεί» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τζανακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι σε ενδεχόμενο αντίστοιχο συμβάν με εκείνο των Ιμίων «δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά» από την ελληνική πλευρά.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση αντέδρασε στο περιστατικό στα Ίμια «με ψυχραιμία» και πως στόχος της Ελλάδας δεν είναι να εντείνει την κρίση, αλλά να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με τη στάση της η Άγκυρα «εάν δεν προσπέρασε την ‘κόκκινη γραμμή’ σίγουρα έφτασε στα όριά της», εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι η τουρκική πλευρά «έχει παραλάβει το μήνυμα».

Ερωτηθείς για την αναφορά του Έλληνα ΥΠΕΞ ότι η Ελλάδα εξετάζει το αν δικαιούται αποζημίωση από την Τουρκία για τις φθορές στο σκάφος του Λιμενικού ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Το μελετάμε και νομίζω ότι θα προχωρήσει εφόσον νομικά προκύπτει».

Επανέλαβε παράλληλα ότι η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργεί «ελεγχόμενες εντάσεις για διάφορους λόγους που σχετίζονται με το Κουρδικό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα