Δ. Παπαδημούλης: Η στήριξη Μακρόν σε Τσίπρα ανησυχεί την αντιπολίτευση

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ότι η στήριξη του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στον Έλληνα πρωθυπουργό ανησυχεί την αντιπολίτευση που προβαίνει σε «εξαλλοσύνες».

«Χρειαζόμαστε ενίσχυση πολιτικών προς περαιτέρω ενοποίηση και ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής. Περισσότερες επενδύσεις, μεγαλύτερη στήριξη για τη μείωση της ανεργίας και με πρόσθετο πανευρωπαϊκό επίδομα, περισσότερες επενδύσεις στην εκπαίδευση και την καινοτομία», είπε ο κ. Παπαδημούλης και αφού εξέφρασε την εκτίμηση ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και ο Ε. Μακρόν, σημείωσε: «Ο Γάλλος πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες μαζί με πολλούς επιχειρηματίες και αυτό δημιουργεί αντιπολιτευτικές εξαλλοσύνες στην αντιπολίτευση, τους ανησυχεί η στήριξη Macron στον Τσίπρα».

Επισήμανε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές πρέπει να τεθεί επί τάπητος το θέμα της περαιτέρω ενοποίησης της Ευρωζώνης, με έμφαση στις πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής και παρατήρησε: «Ακόμη και αυτοί που θεωρούσαν ότι θα αντέξουμε λίγες μόνο εβδομάδες, τώρα ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ισχυρός παράγοντας στη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά τις γερμανικές εκλογές για περαιτέρω ενοποίηση στην ευρωζώνη με πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, ώστε να ανακοπεί η άνοδος της ακροδεξιάς που βασίζεται στην ανεργία και τη φτώχεια».

Εξ άλλου, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στη συζήτηση περί ναζισμού και κομμουνισμού και τόνισε πως «το να λέει κάποιος ότι κομμουνισμός ίσον ναζισμός, είναι σαν να κατηγορεί κανείς τον χριστιανισμό ως θρησκεία για την Ιερά Εξέταση, είναι σαν να κατηγορεί κανείς τους 1,5 δισ. μουσουλμάνους για τα εγκλήματα του ISIS».

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «στο βωμό σκοπιμοτήτων κάνει στροφή προς τα δεξιά, σε τόνους που θυμίζουν εμφυλιοπολεμική Δεξιά, Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και Χρυσή Αυγή», ενώ παρατήρησε πως «δυστυχώς συμπράττουν και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ.κ. Λοβέρδος και Βενιζέλος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα