Δ. Παπαδημούλης: Η ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Λ. Αυγενάκης οφείλουν να δώσουν απαντήσεις σε όσα αποκαλύφθηκαν

«Η ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και φυσικά ο άμεσα εμπλεκόμενος, Λευτέρης Αυγενάκης, οφείλουν να δώσουν απαντήσεις σε όσα αποκαλύφθηκαν και εμπλέκουν τον Λευτέρη Αυγενάκη σε υποθέσεις όζουσες» δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9» ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Η καταφυγή στη μήνυση εκ μέρους του Λευτέρη Αυγενάκη δεν λέει πολλά πράγματα για την ουσία στης υπόθεσης. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κριτήριο» είπε και σημείωσε ότι και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στον χώρο του κέντρου μέχρι τώρα έχουν επιλέξει τη σιωπή, υποστηρίζοντας «η σιωπή σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι χρυσός». Σημείωσε, εξάλλου ότι «η συζήτηση θα γίνει υποχρεωτικά γιατί η ερώτηση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό περί ανομίας θα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά».

Για το θέμα της Καταλονίας εκτίμησε ότι η κρίση στις σχέσεις Μαδρίτης-Βαρκελώνης είναι μια πληγή όχι μόνο για την ίδια την Ισπανία αλλά και για την ίδια την Ευρώπη, τόνισε ότι ο μόνος λογικός δρόμος είναι ο δρόμος του διαλόγου για την αναζήτηση μιας συμφωνημένης βιώσιμης λύσης και υπογράμμισε ότι δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή νέες αποσχίσεις και δημιουργία νέων κρατών αλλά πρέπει να βρούμε τον τρόπο στην Ευρώπη να συνυπάρξουν δημοκρατικά οι διαφορετικές ταυτότητες.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη στην Αθήνα σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, σχολίασε ότι «δεν είναι δουλειά ενός πρέσβη, ούτε του Ισπανού είτε οποιουδήποτε, να ανακατεύεται στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της χώρας που τον φιλοξενεί ως πρέσβη». Προσυπέγραψε τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών και σημείωσε ότι περιμένει την ανάκληση της δήλωσης από τον ίδιο τον πρέσβη αλλά και από τη χώρα την οποία εκπροσωπεί.

Αναφερόμενος, τέλος, στους στόχους που πρέπει να τεθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγών προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής καθώς στα χρόνια της κρίσης οι ανισότητες μεγάλωσαν. «Χρειάζονται αλλαγές που να εμβαθύνουν την πολιτική και οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης και κυρίως της Ευρωζώνης με έμφαση στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση της κοινωνικής και περιφερειακής συνοχής» πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα