Δ. Παπαδημούλης: Η ΝΔ δεν αντέχει δυο χρόνια μακριά από την κουτάλα της εξουσίας

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα ψηφίσουν μέτρα-αντίμετρα στη Βουλή, διότι κανένας δεν θέλει να ρίξει τον Τσίπρα και να φέρει τον Μητσοτάκη στην εξουσία. Για το αίτημα της Ν.Δ. να γίνουν άμεσα εκλογές σχολίασε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “δεν αντέχει δυο χρόνια μακριά από την κουτάλα της εξουσίας”.

“Όσοι ασχολούνται με τη διαπραγμάτευση, δηλαδή ο πρωθυπουργός και υπουργοί του ευρύτερου οικονομικού επιτελείου καλούνται τώρα να μην κάνουν Πάσχα, όπως οι υπόλοιποι, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η τεχνική συμφωνία, να πάρουμε τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος, να ψηφιστούν όσα χρειάζεται να ψηφιστούν από την ελληνική πλευρά, να δεσμευτεί το επόμενο Eurogroup, που μπορεί να γίνει στις 22 Μαΐου ή και νωρίτερα, αν προλάβουμε, ακόμη καλύτερα”, είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Ταυτόχρονα παρατήρησε πως όλες οι πλευρές πρέπει να επωμισθούν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Η κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν και οι δανειστές να προσδιορίσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια και δεσμευτικότητα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Το θέμα του χρέους είναι διαφορά ανάμεσα στο Βερολίνο και το ΔΝΤ, τόνισε και σημείωσε πως “θα ήταν αδιανόητο αυτή η διαφορά να οδηγήσει σε καθυστέρηση”.

Σχετικά με την ανάγκη η κυβέρνηση να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της στον τομέα της καθημερινότητας του πολίτη, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε: “Ο πολίτης που με το δίκιο του είναι κουρασμένος, απογοητευμένος από όλη αυτή την επταετή, οκταετή κρίση έχει χάσει την ελπίδα του και δεν πιστεύει ότι μπορούμε να βγάλουμε το κεφάλι μας έξω από το νερό, ακόμη κι όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια. Και ξέρετε γιατί; Γιατί είναι άλλο πράγμα να εμφανίζονται κάποιες θετικές προοπτικές στους οικονομικούς δείκτες και αργεί αυτό να φανεί στην καθημερινότητα του πολίτη. Γι αυτό λοιπόν νομίζω με δεδομένο ότι πια οι πάντες, ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει καταλάβει ότι το ‘εκλογές εδώ και τώρα’ τελείωσε. Η μεν κυβέρνηση πρέπει να ανεβάσει ταχύτητες και στροφές, με βασικές προτεραιότητες μείωση ανεργίας, αύξηση επενδύσεων, αντιμετώπιση των παθογενειών που έφεραν τη χρεοκοπία (διαφθορά, γραφειοκρατία, πελατειακό κράτος, φοροδιαφυγή) έτσι ώστε το 2019 να έχουμε όχι απλώς βγει από τα Μνημόνια, αυτό πια το προβλέπει και ο Σόϊμπλε, αλλά να έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που να είναι διατηρήσιμοι, ταχύτερη μείωση της ανεργίας και εκείνες τις αλλαγές μέσα στη χώρα που θα ενισχύουν το κοινωνικό κράτος και θα αντιμετωπίζουν τις παθογένειες που μας έριξαν στο πηγάδι της χρεοκοπίας και των Μνημονίων. Αυτό είναι το στοίχημα για την κυβέρνηση Τσίπρα και νομίζω ότι αν τα καταφέρουμε τότε θα έχουμε δικαιώσει και την επιλογή των πολιτών να επιλέξουν εμάς στο τιμόνι της χώρας όχι μόνο μια φορά και όχι αυτούς που οδήγησαν στη χρεοκοπία και στις μνημονιακές επιλογές. Κι αυτό το λέω σε μια στιγμή που ξέρω ότι υπάρχει και φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και απογοήτευση. Πιστεύω ότι μαζί με την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας θα έρθει και η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλογές το 2019 θα γίνουν σε ένα κλίμα που θα απέχει πάρα πολύ από όσα εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις τώρα”.

Ο κ. Παπαδημούλης θεωρεί αναγκαίο μετά το κλείσιμο του πακέτου της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αξιολογήσει τα πάντα. “Πρόσωπα, δομές, μηχανισμούς και όπου χρειάζεται να κάνει και αλλαγές”, δήλωσε.

Για τη στάση της Ν.Δ. επισήμανε ότι ταιριάζει η παροιμία “στο καλάθι δεν χωρούν στο κοφίνι περισσεύουν”, υπενθυμίζοντας ότι από τη μια πίεζε να κλείσει η συμφωνία και τώρα δεν θέλουν τα μέτρα.

“Η μόνη σταθερά της Ν.Δ. είναι ‘άντε να φύγει ο Τσίπρας να ξανάρθουμε εμείς’, γιατί είμαστε δυο χρόνια μακριά από την κουτάλα της εξουσίας και το Μητσοτακέϊκο δεν αντέχει τόσο, παθαίνει σύνδρομο εξάρτησης. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν μυαλά. Αντίθετα, πιστεύω ότι ο ειλικρινέστερος όλων των νεοδημοκρατών, όλη την προηγούμενη περίοδο, ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε μια δημοσιογραφική ερώτηση είπε εγώ δεν θέλω να κλείσει η αξιολόγηση, θέλω να πέσει ο Τσίπρας. Ε, δυστυχώς, γι αυτούς η αξιολόγηση θα κλείσει και ο Τσίπρας θα κριθεί το 2019 με βάση τον απολογισμό του και γι αυτό έχει σημασία να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη με πρώτη τη μείωση της ανεργίας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα