Δ. Κούρκουλας: Ο σταλινισμός έκανε φοβερά εγκλήματα

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, χαρακτήρισε ως «ανεπαρκή δήλωση»το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανακύψει για τα εγκλήματα της σταλινικής περιόδου.

«Το κόμμα που θέλει να αναβιώσει την κετροαριστερά δεν έχει το θάρρος να πει αυτό που λέει όλη η Ευρώπη και όλη η πολιτισμένη ανθρωπότητα: ότι ο σταλινισμός έκανε φοβερά εγκλήματα», αναφέρει.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κούρκουλας, η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη «αναφέρεται σε “επικίνδυνα και ανιστόρητα παιγνίδια διχασμού των Ελλήνων “. Είναι τόσο αόριστη που δεν είναι καν σαφές αν αναφέρεται στην επαίσχυντη επιστολή Κοντονή. Τι επιδιώκει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, να είμαστε ενωμένοι στην κάλυψη των εγκλημάτων του σταλινισμού; Προσωπικά δεν θέλω τέτοια εθνική ενότητα. Όσοι έχουν ακόμα πίστη στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες αξίες δεν πρέπει να διστάζουν και να καταδικάζουν τα εγκλήματα, απ’όπου και αν προέρχονται».

 

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Εξαιρετικά ανεπαρκής η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για το σκάνδαλο της επιστολής Κοντονή στην εσθονική Προεδρία: Αναφέρεται σε “επικίνδυνα και ανιστόρητα παιγνίδια διχασμού των Ελλήνων “. Είναι τόσο αόριστη που δεν είναι καν σαφές αν αναφέρεται στην επαίσχυντη επιστολή Κοντονή. Τι επιδιώκει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, να είμαστε ενωμένοι στην κάλυψη των εγλημάτων του σταλινισμού; Προσωπικά δεν θέλω τέτοια εθνική ενότητα. Όσοι έχουν ακόμα πίστη στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες αξίες δεν πρέπει να διστάζουν κα καταδικάζουν τα εγκλήαμτα, απ’όπου και αν προέρχονατι.
Δυστυχώς οι χειρότερες υποψίες μου επιβεβαιώνονται. Το κόμμα που θέλει να αναβιώσει την κετροαριστερά δεν έχει το θάρρος να πεί αυτό που λέει όλη η Ευρώπη και όλη η πολιστισμένη ανρθωπότητα: ότι ο σταλινισμός έκανε φοβερά εγκλήματα. Δεν μιλάμε για καμμιά εξίσωση καμμιάς ιδεολογίας ή πολιτικής θεωρίας με κάποια άλλη. Δεν μιλάμε για εξίσωση κομμουvισμού με ναζισμό. Μιλάμε για καταδίκη των εγκλημάτων του ναζισμού ΚΑΙ του σταλινισμού. Τέτοιες πρακτικές θυμίζουν τις χειρότερες εποχές του ΠΑΣΟΚ, που θέλαμε να ξεχάσουμε. Την υποστήριξη του δικτάτορα Γιαρουζέλσκι και την κατανόηση για την εγκληματική κατάρριψη αεροπλάνου της KOREAN AIR.
Η στάση των ελληνικών κομμάτων κατά την ψηφοφορία στι ΕΚ για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του ολοκληρωτισμού, το 2009, αποτελεί πανεθνική ντροπή. Και η αποχή της ΝΔ και η καταψήφιση από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όμως η ντροπή για την στάση του ΠΑΣΟΚ σε ένα τέτοιο θέμα αρχής είναι αβάσταχτη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα