ΔΝΤ:Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από τους συμφωνημένους στόχους

590_fef1929407bdb7fbb31674406c66e9c0Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπιστώνει ότι σημειώνεται “καλή πρόοδος” στις συνομιλίες για το χρέος και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας και δεν επιμένει σε νέους, αυστηρότερους στόχους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Ο ίδιος, έκανε λόγο για «έγκαιρη επιστροφή» (early return) της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, λέγοντας πως ο ακριβής χρόνος θα ανακοινωθεί, μετά το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας. «Μοιραζόμαστε την άποψη ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν» τόνισε χαρακτηριστικά.

“Οι απόψεις μας δεν έχουν ουσιαστικά αλλάξει από το καλοκαίρι, όταν έγινε η αρχική συμφωνία. Πράγματι δεν ζητούμε οτιδήποτε επιπλέον σε ό,τι αφορά τους συμφωνημένους στόχους”, δήλωσε ο Ράις.

Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε πως χθες υπήρξε συνάντηση στις Βρυξέλλες, για να αξιολογηθεί η κατάσταση του ελληνικού προγράμματος και επιβεβαίωσε την παρουσία του Πόλ Τόμσεν σε αυτήν. «Έγινε καλή πρόοδος στις συναντήσεις αυτές» είπε.

Το ΔΝΤ επιμένει στην εκτίμησή του, όπως ανέφερε ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα της τάξεως του 4% με 5% του ΑΕΠ, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό έως το 2018.

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται το ΔΝΤ ότι είναι σκληρό και άτεγκτο, ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε πως δεν είναι δίκαιο να χαρακτηρίζεται σκληρό το ΔΝΤ και να υποστηρίζεται ότι μπλοκάρει το πρόγραμμα. «Η δουλειά μας είναι να είμαστε αντικειμενικοί και ρεαλιστές. Καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά που μας έχουν αναθέσει να κάνουμε τα μέλη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα