Διστακτικές σήμερα το πρωί οι ευρωαγορές

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά ταμπλό, με κάποιους δείκτες να καταβάλλουν απόπειρα ανόδου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,08% στις 390,23 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,03%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,16% και ο γερμανικός DAX χάνει 0,03%. Ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,07%, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,19% και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώνεται 0,12% χαμηλότερα.

Οι εξελίξεις στην Καταλονία συνεχίζουν να κεντρίζουν την προσοχή της αγοράς, καθώς η Μαδρίτη έδωσε χθες περιθώριο 5 (8 σύμφωνα με το Reuters και το CNBC) ημερών στον Καταλανό ηγέτη, Κάρλες Πουτζντεμόν, ώστε να ξεκαθαρίσει εάν ανακήρυξε την ανεξαρτησία ή όχι τη περιφέρειας. Αυτά, μετά από την προχθεσινή ομιλία του ενώπιον της βουλής, κατά την οποία διεμήνυσε τη βούλησή του να ακολουθήσει την εντολή του λαού της Καταλονία για ανεξαρτητοποίηση, δίδοντας ωστόσο παράταση για διάλογο, ενώ στη συνέχεια υπέγραψε έγγραφο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας (συμβολικού χαρακτήρα).

Σημειωτέον πως ο κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Πίτερ Πράετ, προειδοποίησε πως η Τράπεζα έχει σημειώσει ανεπαρκή πρόοδο όσον αφορά στον στόχο για τον πληθωρισμό, παραπέμποντας σε μία πιο προσεκτική προσέγγιση απέναντι στην ποσοτική χαλάρωση.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την άρση της συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική κυβέρνηση αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη φέτος, εκτιμώντας πως θα φτάσει το 2%, με οδηγούς τις ενισχυμένες εξαγωγές και την αυξημένη εγχώρια ζήτηση που ωθούν την παραγωγή υψηλότερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα