Διεθνής Διαφάνεια: Σύγκρουση συμφερόντων ο διορισμός της Β. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ανησυχία προκαλεί στη Διεθνή Διαφάνεια ο διορισμός της Β. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και θέτει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων. Την ίδια στιγμή καταγράφει πτώση νέα υποβάθμιση κατά 8 θέσεις της Ελλάδας στο θέμα της διαφθοράς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς (CPI –Corruption Perception Index) το 2017 η Ελλάδα ήταν στην 59η θέση σε σύνολο 180 κρατών συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς, ενώ φέτος συγκέντρωσε μόλις 45 και υποχώρησε στην 67η θέση.
Στην έκθεσή της η Διεθνής Διαφάνεια, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «ο πρόσφατος διορισμός της επικεφαλής στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία εποπτεύει την εφαρμογή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, εγείρει ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων, δεδομένου ότι υπήρξε διορισμένη, στενή σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο διορισμός τελικά αμφισβητεί την ίδια την ανεξαρτησία του θεσμικού οργάνου».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΠΑΝΤ, ο οποίος διορίστηκε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε συνταξιούχος δικαστικός με στενότατους δεσμούς με μεγάλη πολιτική οικογένεια της ΝΔ, χωρίς ποτέ να εγερθεί ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, παρά την εξόφθαλμα μεροληπτική λειτουργία του κατά την εκδίκαση μεγάλων υποθέσεων που άγγιζαν κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, με μεγάλη επιρροή στην τότε κυβέρνηση….

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα