Διακρίσεις: Αποχή μαθητών Δημοτικού στη Σάμο κατά 14 προσφυγόπουλων

Οι αντιδράσεις στο να ενταχθούν προσφυγόπουλα στην εκπαιδευτική διαδικασία συναντά ακόμα αντιδράσεις και γίνεται η αφορμή για ρατσιστικά ξεσπάματα.

Παράδειγμα για αυτό είναι η αποχή από την Τρίτη 5 Μαρτίου έως και τις 8 Μαρτίου που αποφάσισαν οι γονείς των παιδιών των παιδιών του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο.

Επιπλέον, πραγματοποιούν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 7 Μαρτίου έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, στην οποία καλούν όλους τους συλλόγους γονέων του νησιού. Την ίδια ώρα, η ΕΛΜΕ Σάμου καλεί «εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους φορείς του νησιού σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος να υποδεχθούν όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα».

Την Τρίτη 5 Μαρτίου στη Σάμο, προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που τίθενται από τους γονείς, βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

πηγή   ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα