Διαδηλώσεις στην Ιορδανία κατά των μέτρων του Ισραήλ στην Πλατεία των Τεμενών

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Αμάν και σε άλλες πόλεις της Ιορδανίας διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές στην Πλατεία των Τεμενών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στην πρωτεύουσα η διαδήλωση, που οργανώθηκε από ισλαμικά κινήματα και κόμματα της αριστεράς, ξεκίνησε από το Μεγάλο Τέμενος Αλ Χουσεϊνί.

«Με την ψυχή και το αίμα μας, θα θυσιαστούμε για σένα, Αλ Άκσα», ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε μεταξύ των συγκεντρωμένων. «Είμαστε οι φύλακες του Αλ Άκσα» και «Θα πάμε εκατομμύρια μάρτυρες στο Αλ Άκσα», επαναλάμβανε επίσης το πλήθος.

Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν και ποδοπάτησαν μια ισραηλινή σημαία.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας στην Ιερουσαλήμ, η ημέρα της απελευθέρωσης πλησιάζει», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαμάμ Σαΐντ, πρώην στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Ιορδανία.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης στη Ζάρκα, στο Σαλτ, στο Ιρμπίντ, στο Καράκ, στην Τουφέιλα και στο Μάαν.

Νωρίτερα σήμερα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, αφού οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση στην Πλατεία των Τεμενών στους Παλαιστίνιους κάτω των 50 ετών.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιορδανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνομίλησαν τηλεφωνικά και κάλεσαν τις ισραηλινές αρχές να επιτρέψουν άμεσα την πρόσβαση στο τέμενος Αλ Άκσα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα