Διάλογος Ελλάδας-Σερβίας για εμβάθυνση της συνεργασίας

Στις εργασίες του 2ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας συμμετείχε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.

Στο περιθώριο του εν λόγω ανώτατου συμβουλίου, ο κ. Μπόλαρης συναντήθηκε με τον με τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας, Ivica Dačić, παρουσία και της υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σερβίας, κας Jadranka Joksimović, καθώς και του πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, κ. Dusan Spasojevic.

Στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των στενών διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών. Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών, και συγκεκριμένα των υπουργείων Εξωτερικών.

O υφυπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον αποδεδειγμένα σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, καθώς και στη σταθερή υποστήριξή της για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Από πλευράς του, κ. Dačić, ενημέρωσε τον υφυπουργό για πρόσφατες μονομερείς κινήσεις της Πρίστινα, οι οποίες περιπλέκουν την συνέχιση του διαλόγου μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα