Δημοσκόπηση: 18 μονάδες μπροστά ο Μακρόν

Το 50% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Λεπέν άρχισε καλά την εκστρατεία της για τον δεύτερο γύρο, έναντι 43% για τον Μακρόν

Λιγότεροι Γάλλοι ψηφοφόροι θεωρούν ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Εμανουέλ Μακρόν, άρχισε καλά την εκστρατεία του ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών σε σχέση με την ακροδεξιά αντίπαλό του, Μαρίν Λεπέν. Δημοσκόπηση του περιοδικού “Le Point” δείχνει νικητή αν και αποδυναμωμένο τον Μακρόν με τον ανεξάρτητο υποψήφιο να αποσπά 59% και τη Μαρίν Λεπέν 41%.

Αλλά και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας “Elabe” για λογαριασμό του γαλλικού δικτύου “BFM TV”, το 50% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Λεπέν άρχισε καλά την εκστρατεία της για τον δεύτερο γύρο της 7ης Μαίου έναντι 43% που πιστεύουν το ίδιο για τον Μακρόν.
Κι ενώ κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία, μία δημοσιογράφος πλήρωσε ακριβά την απόφασή της να στηρίξει τον Μακρόν. Η δημοσιογράφος του γαλλικού δικτύου “CNews”, Οντρέ Πουλβάρ τέθηκε προσωρινά σε διαθεσιμότητα αφού έβαλε το όνομά της σε επιστολή κατά της Λεπέν.

Η μελαχρινή δημοσιογράφος – γνωστή ως ερωμένη του Αρνό Μοντεμπούρ, πρώην υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας (επί Ολάντ) – δεν θα παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων μέχρι νεοτέρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα