Δηλώσεις Τσακαλώτου για το πακέτο μέτρων

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε στα υπουργικά έδρανα της Ολομέλειας το μεσημέρι της Πέμπτης προκειμένου να κάνει μια σύντομη τοποθέτηση για την απόφαση του Eurogroup ενώ επιχείρησε παράλληλα να εξηγήσει την δική του «αφωνία» των τελευταίων ημερών.

«Οι ενημερώσεις γίνοναι από την κυβέρνηση και όταν μιλάει ο κ. Τζανακόπουλος δεν μιλάει για πάρτη του, αλλά για όλη την κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Δεν έχασε μάλιστα την ευκαιρία και με ειρωνική διάθεση απευθύνθηκε στα έδρανα της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «πρέπει να πω ότι είναι συγκινητικό που όλοι με αναζητείτε και σας έλειψα».

Απευθυνόμενος στα «γαλάζια» έδρανα και απαντώντας στις καταγγελίες περί απουσίας ενημέρωσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε χαρακτηριστικά πως «το πρόβλημά σας δεν είναι ότι δεν ξέρετε αλλά ότι δεν σας αρέσει. Βάλατε όλα τα αυγά στο ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση. Είχα ειδοποιήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα πέσει, όπως ο πατέρας του, στην παγίδα Σαμαρά. Τα θερμά μου συγχαρητήρια».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρέπεμψε για περισσότερες απαντήσεις γύρω από την συμφωνία του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα καθώς γνωστοποίησε πως την ερχόμενη Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ύστερα από σχετικό αίτημα «γαλάζιων» βουλευτών. Έτσι, είπε ο υπουργός Οικονομικών προς την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ , «θα σας έχω δώσει 4-5 ημέρες να ξεπεράσετε τη στενοχώρια σας».

Στην σύντομη τοποθέτηση του ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι περιμένατε να πάρουμε νέα μέτρα και δεν θα πάρουμε κανένα μέτρο, γιατί θα έχουμε μηδενική «καθαρή» δημοσιονομική επίπτωση και επικαλέστηκε τον Πιέρ Μοσκοβισί. Όπως σημείωσε «όλα τα λεφτά ήταν μία λέξη που είπε ο Μοσκοβισί. Όταν δημοσιογράφος ρώτησε πως ισχυρίζεται η Ελλάδα ότι δεν θα πάρει ούτε ένα μέτρο ο Μοσκοβισί απάντησε “καθαρά” (net). Είπε ότι δεν θα πάρει η κυβέρνηση “καθαρά μέτρα”, ότι αν π.χ. ληφθούν 1 δις. μέτρα από την οικονομία θα δοθούν 1 δισ. θετικά μέτρα για την οικονομία». Και συνέχισε λέγοντας πως «γι’αυτό ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι πάμε από τη λιτότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές. κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα στη διαπραγμάτευση να περιορίσουμε τις απώλειες όσων χάσουν. Συγχρόνως είμαστε ανοικτοί σε συζητήσεις τώρα που θα έχουμε μηδενική δημοσιονομική επίπτωση», ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα