Γ. Πιτσιλής: Πολιτική η απόφαση για μια νέα ρύθμιση 100 δόσεων για όλους τους φορολογουμένους

Ερωτηθείς σε συνέντευξη για το εάν θα έβλεπε θετικά μια νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για όλους τους φορολογουμένους, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής απαντά ότι οι “δοσοποιήσεις” έχουν καλή εισπραξιμότητα, σημειώνοντας πάντως ότι η απόφαση για περισσότερες δόσεις είναι πολιτική.

Οι έλεγχοι της τελευταίας πενταετίας έχουν μεγαλύτερα αποτελέσματα για τα ταμεία του Δημοσίου αναφέρει στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Επισημαίνει ότι η εισπραξιμότητα φτάνει στο 47%, ενώ αντίθετα για τις παλιές υποθέσεις κινείται κοντά στο 9%.

Όπως αναφέρει, όσο πιο πρόσφατοι είναι οι έλεγχοι τόσο μεγαλύτεροι είναι η εισπραξιμότητα. Από την τοποθέτηση του προκύπτει ότι οι λίστες έχουν περιορισμένο ενδιαφέρον, κάτι άλλωστε που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία. Αναφερόμενος στις παραγραφόμενες χρήσεις τονίζει ότι η φορολογική διοίκηση οφείλει να σεβαστεί τις επιταγές του κράτους δικαίου και να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματική την πρακτική των παρατάσεων από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Κ. Πιτσιλής αποκαλύπτει ότι η φορολογική αρχή σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται προτάσεις για αλλαγή του συστήματος επιβολής των προστίμων και των προσαυξήσεων, ενώ αναφερόμενος στο λαθρεμπόριο καυσίμων τονίζει ότι ξεκίνησε η αξιοποίηση των στοιχείων από το ηλεκτρονικό σύστημα εισροών- εκροών.

Τέλος, μιλώντας για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, θεωρεί ότι οι πολίτες που πασχίζουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους περιμένουν την αξιοποίηση με τον καλύτερο τρόπο του ανθρώπινου δυναμικού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα