Γ. Μουζάλας : Η τραγωδία των προσφύγων θα σταματήσει μόνο με έλεγχο από την πλευρά της Τουρκίας

Για τον φράχτη στον Έβρο τόνισε ότι δεν μπορεί να πέσει, γιατί πρέπει πρώτα να εξεταστούν διάφορες άλλοι παράμετροι. Ο κ. Μουζάλας αποκάλυψε ότι υπάρχει σε σκέψη αλλά σημείωσε ότι σε αυτή τη φάση δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Τη διάσταση του προβλήματος των προσφύγων ανέδειξε για μια ακόμη φορά μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Είπε ότι έχουν γίνει 75.000 με 80.000 διασώσεις από το Λιμενικό από τις αρχές του χρόνου και ότι η τραγωδία μπορεί να σταματήσει μόνο με έλεγχο στις ακτές της Τουρκίας.

Για τον φράχτη στον Έβρο τόνισε ότι δεν μπορεί να πέσει, γιατί πρέπει πρώτα να εξεταστούν διάφορες άλλοι παράμετροι. Ο κ. Μουζάλας αποκάλυψε ότι υπάρχει σε σκέψη αλλά σημείωσε ότι σε αυτή τη φάση δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Για το ρόλο της Frontex, ανέφερε ότι αν έρθει για να αντικαταστήσει το στρατό και την αστυνομία είμαστε αντίθετοι, αν έρθει για να βοηθήσει στην καταγραφή και πιστοποίηση των προσφύγων, τη χρειαζόμαστε.

Σχετικά με τη δημιουργία 20 χιλιάδων θέσεων υποδοχής προσφύγων μέχρι το τέλος του χρόνου εξήγησε ότι εάν χρηματοδοτηθούν θα υλοποιηθούνΕίμαστε -πρόσθεσε – σε αναζήτηση χώρων, έχουμε επιλογές είμαστε σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη που έχουν τεράστια τεχνογνωσία.

Πρέπει να σταματήσει το είναι καλοί οι πρόσφυγες αλλά να μην είναι εδώ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα