Γ. Μανιάτης: Ένα κόμμα, μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, ένας πρόεδρος στη Βουλή και στο κόμμα

«Ένα κόμμα, μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, ένας πρόεδρος στη Βουλή και στο κόμμα» είναι η ενωτική λύση, όπως τη χαρακτηρίζει ο Γιάννης Μανιάτης που την προτείνει, μετά την αποκάλυψη, στη χθεσινή τηλεμαχία, ότι η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης συμφώνησαν να μην ενοποιηθούν οι ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, αφού εκλεγεί νέος αρχηγός.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποτελέσει σημείο εσωτερικού πολιτικού διχασμού, με σημαντικές επιπτώσεις στην αφετηρία και στην εξέλιξη του εγχειρήματος.

«Όταν όλοι μαζί παλεύουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο, ενιαίο, αξιόπιστο κίνημα, ποιος είναι ο λόγος να υπάρχουν δύο διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες;

Δεν είναι σαν να αναιρούν την προσπάθεια στην οποία όλοι συμμετέχουμε;

Δεν είναι σαν να καθιστούν αναξιόπιστη στην κοινωνία την πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός νέου κινήματος;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που διατυπώνει και τονίζει ότι «το νέο, υπό ίδρυση κίνημα, όπως έχουμε όλοι συμφωνήσει, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να είναι άθροισμα μηχανισμών ή συνεταιρισμός φεουδαρχικών συμφερόντων, αλλά σύνθεση τάσεων και ιδεών, άθροισμα κοινωνικού ακτιβισμού, δύναμη πολιτών, πρόταση ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο στην πράξη».

Προτείνει σε όλους τους συνυποψηφίους του, στην επόμενη τηλεμαχία της 6ης Νοεμβρίου, να δεσμευτούν ότι η πρώτη πράξη της νέας ηγεσίας θα είναι η ενοποίηση και η ενιαία έκφραση των κοινοβουλευτικών δυνάμεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.

«Η λύση για την ενότητα είναι μία: ένα κόμμα, μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, ένας πρόεδρος στη Βουλή και στο κόμμα» υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα