Γ. Κατρούγκαλος: Την κυβέρνηση απηχεί η θέση Κοντονή για την Εσθονία

Ανέλαβε, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με δεδομένη την απουσία του Νίκου Κοτζιά, την υπεράσπιση της θέσης Κοντονή για το συνέδριο της Εσθονίας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση ζητώντας να μάθει αν η Εξωτερική Πολιτική της χώρας ποδηγετείται από τέτοιου είδους επιστολές. Ο Γ. Κατρούγκαλος ουσιαστικά το παραδέχτηκε, λέγοντας ότι αποτελεί και θέση της κυβέρνησης και μάλιστα σημείωσε με νόημα: τα γεγονότα ξεροκέφαλα η ιστορία δεν ξαναγράφεται.

Παράλληλα, επικαλέστηκε τα fake news υποστηρίζοντας ότι μόλις οκτώ από τις 23 χώρες ήταν παρούσες και άρα –όπως είπε- η άποψη της Εσθονίας δεν είναι πλειοψηφική. Επανήλθε, δε, σε ιστορικά γεγονότα, τονίζοντας πως χίττες και ταγματασφαλίτες συνεργάστηκαν με Γερμανούς και σκότωναν εβραίους, ενώ διάβασε ακόμη και άρθρο του… Κώστα Λαλιώτη που χαρακτήριζε όσους μιλούν για αντικομμουνισμό ανιστόρητους και αλαζόνες.

Η τελευταία φράση «τίναξε» τον Ανδρέα Λοβέρδο από το έδρανο του. «Παίξατε παιχνίδι πλιάτσικου, του Κουρουμπλή και πολλοί απέναντι σε μια παράταξη που τα κάνει καθαρά. Σε μας όχι παιχνίδι σε θολά νερά είναι καθαρά τα δικά μας τα δικά σας θολωμένα», επισήμανε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε στον προλαλήσαντα υπουργό ότι οι συμμετέχοντες ήταν 19 και κάλεσε το ΑΠΕ να είναι σωστότερο.

«Δικαίωμά σας να θεωρείτε τη δήλωση Βενιζέλου ανοησία, συνεχίζω με την τοποθέτηση Λαλιώτη, που χαρακτήρισε ανόητους όσους επαναλαμβάνουν θεωρίες για αντικομμουνισμό», επανήλθε ο κ. Κατρούγκαλος και υποστήριξε ότι κάποιοι ετοιμάζουν μεταγραφή στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, «ειρωνεύτηκε» την Εύα Καϊλή υπογραμμίζοντας ότι μίλησε για τον σφαγιασμό του παππού της με τον οποίο δεν είχε καμία συγγένεια αίματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα