Γ.Κατρούγκαλος: Οι ελίτ και το πολιτικό κατεστημένο φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία

«Η ΝΔ είναι αυτή που επιχειρεί, κατά συνταγματικά ανεπίτρεπτο τρόπο, να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη ως πολιορκητικό κριό εναντίον μας», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις» ότι «ο δικαστής δεν είναι το στόμα που διαβάζει τον νόμο. Πρέπει να τον ερμηνεύει, και υπάρχουν περιπτώσεις δεκτικές προοδευτικής και συντηρητικής ερμηνείας από καλόπιστους και τίμιους εφαρμοστές του δικαίου. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να τελούν δικαστικοί λειτουργοί υπό εργαλειακή εξάρτηση από ένα κόμμα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα υποστηρίζοντας ότι «οι ελίτ στην Ελλάδα και το πολιτικό κατεστημένο περιφρονούν και φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό και θέλουμε να έχει το λόγο για όλα τα σημαντικά ζητήματα».

Σε ερώτηση για το αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία «σπάσει» πριν το τέλος της τετραετίας δηλώνει ότι «οι ΑΝΕΛ αποτελούν αξιόπιστο και «μπεσαλή» σύμμαχο, παρά τις σημαντικές ιδεολογικές διαφορές μας».

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα