Για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και για το πώς αυτό επηρεάζει την Ελλάδα μίλησε στον realfm ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα:
«Νομίζω ότι δε θα υπάρξουν θεαματικές αλλαγές της γερμανικής πολιτικής σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ακριβώς γιατί τον τόνο εξακολουθεί να δίνει η Merkel, δήλωσε.
Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ακόμα πως δεν πιστεύει ότι κ. Merkel θα θελήσει να εφαρμόσει σενάρια Grexit: η καγκελάριος έχει δείξει ότι είναι πραγματίστρια. Προφανώς, δεν είναι πολιτικός ούτε της αριστεράς, ούτε της κοινωνικής Ευρώπης, αλλά δεν είναι και από τους πολιτικούς που θα υιοθετήσουν τρελά σενάρια αναζωογόνησης του Grexit ή καταστροφικά σχέδια για την Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα πάρει μάθημα από τις εκλογές αυτές».