Γ. Κατρούγκαλος: Είμαστε προσηλωμένοι στη λύση για το Κυπριακό

Μιλώντας Στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα Γιώργος Κατρούγκαλος ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό τόνισε πως υπάρχει ένα «παράθυρο», «μια ευκαιρία που μπορούμε να αξιοποιήσουμε καθώς δεν είναι εύκολη εξίσωση».

Ο υπουργός μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Τραπεζιώτη και του Προκόπη Αγγελόπουλου στο Κόκκινο ,σημείωσε πως ο βαρύνων παράγοντας είναι η Τουρκία γι’ αυτό και η βούληση της ελληνικής πλευράς είναι οι διαπραγματεύσεις να εκπροσωπηθούν στο υψηλότερο επίπεδο με τον όρο της αμοιβαιότητας.
«Είμαστε προσηλωμένοι στη λύση» και θα θέλαμε διαπραγμάτευση ανοιχτού ορίζοντα ανέφερε, ενώ  παράλληλα εξήγησε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ ισχυρός στο εσωτερικό της χώρας του μετά το πραξικόπημα αλλά σε μια κοινωνία πολύ διχασμένη και όσο επίκειται το δημοψήφισμα για την μετάβαση του στην προεδρία είναι δεσμευμένος απέναντι σε ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, όπως είναι οι Γκρίζοι Λύκοι.
Η ειδοποιός διαφορά αυτής της διαπραγμάτευσης σε σχέση με άλλες είναι ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να αποτύχει, ενώ έχει τεθεί με έμφαση από την ελληνική πλευρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση όσο υπάρχουν στρατεύματα, αλλά και οι εγγυήσεις επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα