Γ. Ζαφείρης: Στόχος του κράτους θα πρέπει να είναι να μην υπάρχει ούτε ένας ανασφάλιστος

Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής, Γιώργος Ζαφείρης, στην παρέμβαση του στο συνέδριο «The Economist Fisrt Insurance Forum», αναφέρθηκε στην ισορροπία στη σχέση των ασφαλιστικών εταιρειών με τα εναλλακτικά δίκτυα και τα παραδοσιακά δίκτυα.

«Με την κρίση άλλαξαν τα δεδομένα και οι ανάγκες, αλλά παράλληλα δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε και τις επιταγές της εποχής, όπως αυτές διαμορφώνονται κυρίως από την τεχνολογία. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες βοήθησαν στο να περάσουμε γρήγορα από την εφηβεία στην ωριμότητα και να μπορέσουμε να διακρίνουμε – χωρίς απώλειες – τη σημασία, την αναγκαιότητα και το πεδίο ανάπτυξης κάθε δικτύου» σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής και συνέχισε: «Είμαι βέβαιος, πως όλοι οι επαγγελματίες διαμεσολαβητές, όλοι όσοι έχουν αποφασίσει να κάνουν καριέρα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, σήμερα κατανοούν απόλυτα πως η τεχνολογία, το internet of things, το big data, μπορούν να λειτουργήσουν αποκλειστικά και μόνο υπέρ τους, φέρνοντάς τους ακόμη πιο κοντά στον πελάτη, στις συνήθειες και στις προσδοκίες του».

«Επομένως», διευκρίνισε ο κ. Ζαφείρης, «δεν θα μιλούσα για μεταστροφή που πυροδοτήθηκε από την κρίση, αλλά για ισορροπία που επήλθε νωρίτερα λόγω κρίσης. Για τις επιτακτικές ανάγκες που προέβαλε η μακροχρόνια ύφεση και που το παραδοσιακό κράτος πρόνοιας δεν έχει πλέον τα αποθέματα να καλύψει».

Ο κ. Ζαφείρης επισήμανε ότι ο στόχος κάθε κράτους, κάθε ασφαλιστικής εταιρείας και κάθε επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, θα πρέπει να είναι να μην υπάρχει ούτε ένας συμπολίτης μας ανασφάλιστος. «Σήμερα, η διεθνής πρακτική και η οικονομική ρευστότητα που επικρατεί στον πλανήτη μας, δείχνουν πως για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα πρέπει να μάθουμε να αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα, πάντα με τρόπο ισότιμο και διακριτό. Θα πρέπει να σταματήσουμε τους αφορισμούς και να δουλέψουμε συστηματικά κάνοντας ο καθένας αυτό στο οποίο είναι ο καλύτερος» ανέφερε.

«Το tied agency, το συνδεδεμένο δίκτυο, είχε πάντοτε και θα εξακολουθήσει να έχει τον δικό του μοναδικό ρόλο, τόσο στην διάδοση του θεσμού και στην διασφάλιση του ατόμου και της οικογένειας, όσο στην προσέλκυση νέων συνεργατών, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάδειξη επαγγελματιών που με την δουλειά τους συμβάλλουν στη συνοχή του κοινωνικού ιστού και στην ενίσχυση όλων των κλάδων της οικονομίας της χώρας. Ασφαλιστικές εταιρίες και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είμαστε όλοι ένα. Και είμαστε εδώ για να αφαιρούμε βάρη από το κράτος. Είμαστε εδώ για να ανακουφίζουμε τον κρατικό προϋπολογισμό, για να ενισχύσουμε στην οικονομική δραστηριότητα και να δίνουμε περιθώρια στην δημόσια διοίκηση να μεριμνά και περιθάλπει τους πιο αδύναμους. Κάνουμε, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, την δουλειά μας με ευθύνη και προσήλωση. Παρά τα συνεχή βάρη και τα εντεινόμενα αντικίνητρα εξακολουθούμε να είμαστε εδώ, να επενδύουμε στους ανθρώπους μας και να επιστρέφουμε στην κοινωνία» σημείωσε ο κ. Ζαφείρης.

Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής έκανε επίσης αναδρομή στη φάση δημιουργίας προϊόντων που πέρασαν οι ασφαλιστικές εταιρείες και στο ρόλο του «bancassurance» (τραπεζοασφάλειες).

Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δημιουργούν και διαθέτουν δύο βασικές κατηγορίες ασφαλιστικών προϊόντων: Τα τυποποιημένα – ασφάλιση αυτοκινήτου, ταξιδιωτική ασφάλιση, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας ή ένα unit linked επενδυτικό – και τα σύνθετα προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα συνταξιοδοτικά, τα ισόβια, τα νοσοκομειακά, οι ασφαλίσεις περιουσίας, τα προγράμματα ασφάλισης μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα