Γ.Βασιλειάδης: Αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις, σέντρα δεν ξαναγίνεται

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έθεσε τρεις απαράβατες προϋποθέσεις, για την επανεκκίνηση της Super League.

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, για το «πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα» απάντησε πως «αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από όλους τους φορείς, σέντρα δεν θα ξαναγίνει» ενώ έθεσε τους όρους που θα πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα ανομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πρώτα θα πρέπει να γίνει αλλαγή στον πειθαρχικό κώδικα. Ζητούμε επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις αναφορικά με τις δηλώσεις παραγόντων, για τις βίαιες συμπεριφορές. Από κει και πέρα θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης των ομάδων. Σε περίπτωση που μία ομάδα μέσα σε μία χρονιά συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια, τότε θα αποβάλλεται αμέσως από το πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται.

Επίσης θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στους κανόνες ασφαλείας για το ποιος έχει την ευθύνη. Ακούμε διαρκώς για την αστυνομία, για τον ένα, ή, τον άλλο. Από την πόρτα του γηπέδου και μέσα την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν οι ΠΑΕ. Ό,τι γίνεται στην Ευρώπη να ισχύσει κι εδώ. Πώς είναι δυνατό στα ευρωπαϊκά γήπεδα να εφαρμόζονται όλα αυτά χωρίς προβλήματα κι εδώ να ισχύουν άλλα πράγματα;»

Κληθείς να σχολιάζει τη συγνώμη του Ιβάν Σαββίδη για τα γεγονότα της Τούμπας, υποστήριξε ότι «εδώ δεν είμαι αρμόδιος, αυτό το θα κρίνουν οι δικαστές».

Επίσης αναφέρθηκε και στην ξεκάθαρη απειλή της FIFA για το ενδεχόμενο του Grexit: «Δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή, αυτό ισχυρίστηκε η FIFA. Πρώτη φορά η απειλή αυτή έρχεται όχι λόγω κάποιων πολιτικών επιλογών, αλλά από λάθη και παραλείψεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Εάν δεν σοβαρευτούν οι φορείς, ναι μπορώ να πω ότι μπροστά μας υπάρχει το φάσμα του Grexit.»

Για το αν η FIFA έχει «αγριέψει» από τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κυβερνητικός παράγοντας ήταν σαφής: «Είναι προφανές αυτό. Αυτή η εικόνα με το όπλο ήταν που “ξεχείλισε το ποτήρι”.»

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει ευνοήσει τον κ. Σαββίδη, ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι η είσοδος του επιχειρηματία στον ΠΑΟΚ, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς ή στη ΣΕΚΑΠ, έγινε πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα