Γκρίζοι Λύκοι: Η Ελλάδα κατέχει παράνομα 15 νησιά του Αιγαίου

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης – δηλαδή των Γκρίζων Λύκων – εκτόξευσε υποστηρίζοντας αφενός ότι η χώρα μας παραβιάζει το δίκαιο της καλής γειτονίας και αφετέρου ότι η κυριαρχία της Ελλάδας επί δεκαπέντε νησιών του Αιγαίου είναι παράνομη.

Όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Devlet Bahçeli απευθύνθηκε στην Ελλάδα, έχοντας ως σημείο αναφοράς την καταστροφή της Σμύρνης, αλλά και τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο ίδιος αναφέρεται στα νησιά και στις νησίδες που διεκδικεί η Τουρκία. Ο κ. Devlet Bahçeli αναλυτικά ανέφερε: “Χθες εορτάσαμε την 94η επέτειο την Συνθήκης της Λωζάνης. Η Λωζάνη είναι ένας πολιτικός και διπλωματικός θρίαμβος. Σκίστηκε η Συνθήκη των Σεβρών και πετάχτηκε από το τραπέζι (των διαπραγματεύσεων). Η Τουρκική Δημοκρατία δημιουργήθηκε σε συνθήκες ανέχειας. Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου η οποία συμπίπτει με την επέτειο της Λωζάνης είναι προκλητική. Δεκαπέντε νησιά του Αιγαίου τέθηκαν υπό κατοχή με παράνομο και άδικο τρόπο. Κατακρίνω την στάση της Ελλάδας, η οποία δεν συμβαδίζει με το δίκαιο της καλής γειτονιάς”.

Στην συνέχεια, ο κ. Devlet Bahçeli είπε: “Ας μην δοκιμάσουν την υπομονή μας. Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επιθυμούν να πεταχτούν στην θάλασσα και να κυνηγηθούν, τότε θα τους εντοπίσουμε όπου και αν κρύβονται και θα τους πετάξουμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα