Γιούνκερ-Ντάισελμπλουμ:«Οι εκλογές στην Ελλάδα πρέπει να περιμένουν δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο»

gioudaeΟ πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Εurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, δηλαδή οι δύο βασικοί διαπραγματευτές του ελληνικού πακέτου, αλλά και της συμφωνίας που επετεύχθη στην μαραθώνια σύνοδο της 13ής Ιουλίου, στέλνουν το μήνυμα στην Αθήνα πως «οι εκλογές στην Ελλάδα πρέπει να περιμένουν», καθώς «δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο μέσα στο 2015».

Η κυβέρνηση και η παρούσα Βουλή, πρέπει να ολοκληρώσουν στις επόμενες 2 εβδομάδες το μνημόνιο με τον ESM, να εκταμιευθεί από εκεί η πρώτη δόση και μέσω αυτής να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Αυγούστου.Στη συνέχεια πρέπει να νομοθετηθεί όλο το πακέτο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και να ληφθεί η απόφαση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Αμέσως μετά να εκτελεστεί η απόφαση, να μειωθούν τα επιτόκια, να αποφασιστεί η νέα διάρκεια ωρίμανσης των ομολόγων και να εκταμιευθεί η σχετική δόση του τριμήνου. Τότε τελικώς και το ΔΝΤ θα μπει και χρηματικά στο νέο πακέτο.Την ίδια ώρα, πρέπει σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας να κυλήσει ο έλεγχος του Κοινού Μηχανισμού Εποπτείας της ΕΚΤ στις τράπεζες και να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίησή τους πριν βγει το τρίμηνο του πρώτου ελέγχου.

Οι τράπεζες να ανοίξουν πλήρως, να αποκτήσουν κανονική πρόσβαση στην ΕΚΤ και όχι μόνο μέσω του ΕLA και να αρχίσουν να αίρονται οι κεφαλαιακοί περιορισμοί προς το εξωτερικό – διότι τότε και μόνο τότε θα διευκολυνθεί η προσέλκυση ξένων επενδύσεων.Όλα αυτά μας πάνε κανονικά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου – Νοεμβρίου και ως τότε δεν θα πρέπει να έχει αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα